Viva Natura

Ki mit szed, úgy arat?!

  Gyakran keresnek meg sportolók, hogy mondjak véleményt azokról a csodaszerekről, amelyeket teljesítményfokozás, kitartás, izomtónus-növelés céljából kaptak. Mindig egy régi kedves idézettel válaszolok nekik: Amit az ember a „hülyeségével” tönkretesz, azt a természet bölcsessége helyrerakja. Gyakran elmesélem nekik, hogy ismerek olyan 35 éves korában élsportoló nyomorékokat, akiket az emberi okoskodás tett tönkre. A természet receptúrájában minden megvan ahhoz, hogy elérjük a csúcsteljesítményeket úgy, hogy az egészségünk megmaradjon, és megőrizhessük a fiatalságunkat. Azok a fajta megalkuvások, amelyek pillanatnyi sikereket hoznak, sportban, szexualitásban, hosszú távon krónikus betegségeket, visszafordíthatatlan leépülést jelenthetnek.


  A felturbózott világ életmódja doppingszereket követel

  A zulu harcosok úgy rohantak neki az angol ismétlőpuskák tüzének, hogy nem volt számukra lehetetlen. Tudjuk a történelemkönyvből, hogy a természet erejével győzték le az angol vörösruhásokat. A mai gyógyszergyárak, orvoslobbik, tűzzel-vassal irtják azokat a rég elfelejtett, jól bevált módszereket, funkcionális élelmiszereket, gyógyfüveket, amelyek segítségére váltak az embereknek. Megmosolyognak, ha kijelentjük, hogy a fokhagymának hasonló antibakteriális hatása van, mint a penicillinnek, pedig Oroszországban még ma is így hívják, a természet penicillinje. A zellerről oktalanság leírni, hogy serkenti a nemi vágyat, arra csak a kék tabletta alkalmas, és sorolhatnánk. Eljön az a nap, amikor az emberek tömegestül fognak visszafordulni a népgyógyászat vívmányaihoz, azaz a természet bölcsességéhez. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lassan egy évtizede foglalkozhatom a gyógynövények és gyógyélelmiszerek csodálatos világával, és minden elért eredményemet a természet receptúráinak köszönhetem.

   

  A kombuchateát és -koncentrátumot, amit ugyanúgy megpróbáltak „szőnyeg alá söpörni” több alkalommal, ma már a suttogó propaganda révén rákosoknak is ajánlják, mert a belekben tesz rendet, ahol is köztudottan a „halál lakozik”. A kombucha méregtelenít, támogatja a bélflóránkat, májunkat a mérgek kiürítésében, elősegíti a húgysav kiürülését, sokkal jobb életminőséget biztosít. A szervezetünk tisztul, szépül a bőrünk, rugalmasabbak az érfalaink. Ezekkel számtalan orvosságot vagyunk képesek helyettesíteni, pedig nem csináltunk mást, csak egy népgyógyászati tapasztalatot adtunk át az embereknek. Ha az egészségügy és a gyógyszergyárak hatékonyan dolgoznának, akkor rengeteg egészséges ember lenne és számos szegény gyógyszergyár. Ezzel szemben az emberiség évről évre egyre betegebb, a gyógyszergyárak pedig évről évre gazdagabbak. Amíg a gyógyszergyárak üzlete nem az egészség, hanem a betegség, addig tűzzel-vassal fogják irtani a természetgyógyászat és a népgyógyászat vívmányait. Ez a helyzet. Mindenki maga dönti el, hogy melyik útra lép.

   

  A Magyar Természetgyógyászatért Alapítvány létrehozott egy weboldalt, ahol ország-világ megtudhatja, hogy a természet gyógynövényeiben, gyümölcseiben milyen gyógyhatások lakoznak. Bátran forduljon kérdéseivel ehhez az oldalhoz, ha gyógymódokra kíváncsi, akkor neves természetgyógyászok, tapasztalt fitoterapeuták adnak választ. Október 1-jétől keresse a www.nepgyogyaszat.hu oldalt.

  J. I.
  XI. évfolyam 9. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. október

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.