Viva Natura

Kincs, ami nincs?! - A Probimix 16 milliárd probiotikum

Keresett cikk a boltokban, azonban nagyon sokan nem jutottak hozzá


  Két hónappal ezelőtt megjelentettünk egy cikket a Probimix 16 termékünkről. Sokan panaszkodtak, hogy nem tudták beszerezni a boltokban. Teljes egészében igazuk van. A Kombucha Napon mutattuk be a terméket, és ezt követően az első mintagyártás az utolsó szálig elfogyott. Mire ezeket a sorokat olvassák, már megvásárolhatják a boltokban. Ha esetleg ez nem következne be, akkor a vevőszolgálatnál érdeklődhetnek a beszerzési lehetőségekről.

   

  A nélkülözhetetlen étrendi kiegészítők sorrendje

  Egészségünk forrása táplálkozásunk, környezetünk, gondolkodásunk és életmódunk. "A halál a belekben lakozik", ez már közhelyes szlogen, hiszen egyre inkább érzik az emberek, hogy hosszú távú táplálkozásukkal összefüggésben átalakul életük, testük, gondolkodásuk. Erre feltétlenül figyelni kell! Az élő az élethez kötődik, sok esetben az elfogyasztott táplálék holt táplálék, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek óriási energiaráfordítással élővé kell alakítania. Nagy része azonban felismerhetetlen és használhatatlan az emberi szervezet számára. Nem képesek a széklettel, vizelettel távozni, nem oldható táplálékok, a májunk méregnek tekinti és a zsírpárnákban kénytelen tárolni. Emésztőrendszerünkben több mint másfél kiló szervezetbarát - szinergista - baktérium található, amelyek elősegítik a bomlási folyamatokat. Nagy számban találhatóak azonban úgynevezett antagonista baktériumok is, amelyek örök csatát folytatnak az elfoglalt helyekért, státusért a szervezetbarát baktériumokkal. Milyen komoly analógiában vannak ez az emberi viselkedéssel és gondolkodással.

   

   

  Miért van szükség a szinergista, szervezetet támogató baktériumok pótlásár a probiotikumokkal?

  Gondolná Ön, ha elfogyaszt egy pohár csapvizet, akkor már több millió szervezetét támogató szinergista baktérium pusztul el testében? Gondolja, ha megeszik egy szelet pulykahúst vagy borjút, akkor szintén a benne lévő antibiotikumok miatt millió számra pusztítja az Önt támogató baktériumtenyészeteket? Gondolná-e, hogy amikor antibiotikumot fogyaszt rendszeresen, akkor ez szintén életellenes a baktériumok szempontjából is?

   

  Ma már nyilvánvaló mindenki számára, hogy az antibiotikumok nemcsak a kórokozókat pusztítják, hanem azokat a telepeket is, amelyek a szervezet, az immunrendszer helyes működéséért felelnek. Láthatjuk, hogy szervezetünk metabolizmusát, egészséges működését alapvetően befolyásolja ez a másfél kilónyi mikroba. Meghatározza egészségünket, betegségünket, életünket és halálunkat. Ha felállítanánk egy szubjektív listát, első helyre a szervezetünket támogató probiotikumokat helyezném. A második helyre kerülnének az antioxidánsok. Harmadik helyre tenném, és máris magammal vitatkozom, a megfelelő vízfogyasztást. Ha lúgos vízről beszélek, akkor antioxidáns vízről is beszélek, mert a lúgos víz nemcsak azt jelenti, hogy bázikus elemeket tartalmaz, hanem a vízbontás kapcsán a redukciós potenciálja akár mínusz 300-400 millivolt is lehet. Ugyanazt a biokémiai hatást érjük el, mint amit az antioxidánsokkal, gyökfogókkal. A lúgos víz helyreállítja a szervezetünk sav-bázis egyensúlyát. Erre azért van szükség, mert a mai rossz táplálkozási szokások miatt szervezetünk elsavasodik. Az egyensúly a homeosztázis miatt nem billenhet ki, ezért testünkből kénytelenek vagyunk folyamatosan alkalizáló fémeket feláldozni. Ilyen alkalizáló fém a kalcium, magnézium, kálium, nátrium. Ezeket a szövetekből vagy a csontokból kénytelen a szervezet elvenni.

   

   

  Probimix az egészség egyensúlya, 16 milliárd probiotikum egy kapszulában

  A testsúlyából átlagosan 1,5 kg a bélrendszerében tevékenykedő milliónyi és milliónyi mikroorganizmus tömege.

   

  Ezen élő szervezetek nagy része gondoskodik arról, hogy Ön egészséges maradjon. A szervezetünkben élő baktériumokat ugyanúgy "megcédulázzák", mint az embereket, kikiáltják őket jónak és rossznak. Valószínűleg nincs jó és rossz baktérium, mindegyik az élet segítője vagy a bomlástermékek takarítónője. Minden másodpercben millió számra újraszületnek és elpusztulnak. A fontos különbség az közöttük, hogy melyik tartozik a szervezetünket támogató jó barát (szinergista), illetve melyik az ellenséges (antagonista) baktériumtörzsekhez.

   

  Az egészséges bélrendszer legalább 85%-ban "jótékony" szinergista baktériumokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák az emésztési rendellenességeket okozó mikroorganizmusok, mint az E.coli és szalmonella túlszaporodását. Ha a káros baktériumok száma nem haladja meg a 15%-ot, az egészséges egyensúly fenntartható.

   

  A szervezet számára káros - ellenséges (antagonista) - baktériumok előfordulnak a bélrendszerben normális körülmények között is, de a probléma akkor kezdődik, amikor ellenőrizetlenül elkezdenek szaporodni.

   

  A szinergista baktériumok, amelyek az élő baktériumok milliárdjait tartalmazzák, pótolják a veszteséget és fenntartják az egyensúlyt. Javítják az emésztést, az ételek felszívódását és serkentik, támogatják az immunrendszert.

   

   

  Miért van szükségünk probiotikumokra?

  A bélflórát több anyag károsítja. A kezelt városi ivóvízben található klór, az alkohol, az antibiotikumok, a fogamzásgátló tabletták és más allopatikus gyógyszerek fogyasztása, a rossz étkezési szokások, a stressz mind-mind hozzájárulnak a nemkívánatos baktériumok szaporodásához.

   

  A legújabb kutatások is igazolják, hogy a káros mikroorganizmusok akár egy talpalatnyi helyen is megtapadnak. Megakadályozzák a gombák túlszaporodását a vastagbélben, és olyan anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a koleszterinszintet.

   

  A probiotikumokat széles körben alkalmazzák Candida, gombás fertőzések gyógyítására, mert optimális környezetet biztosítanak a "jó" baktériumok megtapadására, amelyek a Candidával versenyeznek a helyért a bélrendszerben, fontosak a hüvelygomba-fertőzések, ill. a lábgombafertőzések kezelésében.

   

  A probiotikumok fontos szerepet játszanak a daganatok elleni védelemben, a vérnyomás szabályozásában, a gasztroenteriális fertőzések elleni védelemben, a tejcukor-intolerancia tüneteinek enyhítésében, a szérumkoleszterin- és trigliceridszint csökkentésében, a gyomor és a húgyivarszervek megóvásában.

   

  A probiotikumok szedését ma már napi rendszerességgel ajánlják.

   

  Egyre többet hallunk arról a számháborúról, amely a probiotikumgyártók között zajlik. A Magyarországon hosszú idő óta bevezetett és elterjedt probiotikumok kapszulánként 200 millió élő testet tartalmaznak. Ma Amerikában a legfejlettebb készítmények 28 milliárd humáneredetű szinergista baktériumot tartalmaznak. Ha életvitelünket, táplálkozásunkat alapvetően képesek lennénk átalakítani, akkor hosszú távon szervezetünk önmaga is képes lenne megfelelő mennyiségű bélbaktérium előállítására. Jelenlegi életmódunk mellett minden tevékenységünkkel egészséges élőflóránk ellen dolgozunk. Hosszú távon valószínűleg ugyanúgy szükségünk lesz mindennap a probiotikumokra, mint a C-vitaminra. Az első hónapban naponta kétszer-háromszor ajánlatos bevenni (mindig étkezés előtt fél órával, éhgyomorra), s mint egy terápiás kezelés helyreállítja a hüvely- vagy bélflórát. Antibiotikumok szedését követően a fokozott bevitel (napi kétszer) indokolt.

   

  Ezt követően, napi rendszerességgel (egyszer, reggeli vagy ebéd előtt) azért kell szedni, hogy fenntartsa az egészséges bél- és hüvelyflórát, s védelmet nyújtson a kórokozó baktériumok által okozott betegségek ellen.

   

   

  Probimix kapszula a jó választás, 16 milliárd probiotikum egy kapszulában

  A vastagbélben élő baktériumok a számukra kedvezőtlen körülmények hatására általában nagy számban pusztulnak el. A probiotikus étrendi kiegészítő választásakor a legfontosabb szempont a bennük lévő baktériumszám. Minél több, annál jobb, hiszen túladagolni nem lehet, és egészségi állapotunkat a vastagbélben élő hasznos baktériumok túlsúlya határozza meg.

   

  Ez a szám a Probimixben 16x109. Egészséges emberi probiotikumokból tenyésztik ki.

   

  Megkérdeztük szakértőnket, dr. Fajcsák Zsuzsannát - aki a Probimix készítmény receptúrájának készítője -, melyek a legfőbb előnyei a Probimix 16 készítménynek. A probiotikumok fejlesztése lassan 20 évre tekinthet vissza, számos problémát kellett leküzdeni ahhoz, hogy egy kis kapszulában 16 milliárd élő baktériumot tudjunk elhelyezni. A készítmény nagy előnye, hogy a termékek fajspecifikusak, tehát egészséges emberi flórából lettek tenyésztve. Tudnivaló, hogy a piacon lévő készítmények sok esetben marhából nyert alapanyagot tartalmaznak. A mi készítményünkben minimális a hordozó anyag, ezért lehetséges ilyen kisméretű kapszulában ilyen sok anyagot elhelyezni. A Probimixet nem kell hűtőben tartani, egy évig is megőrzi a hatóanyagok károsodása nélkül az élő baktériumszámot. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a dobozon lévő szilikagélt ne távolítsák el, mert a nedvesség árt a készítmény élettartamának.

   

  A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumokat és bifidobaktériumokat tartalmaznak. Képesek túlélni a gyomorsav és a vékonybél emésztőenzimjeinek pusztító hatását és a vastagbélbe jutva elszaporodnak. A Probimix kétféle tejsavbaktériumot (lactobacillus) és kétféle bifidobaktériumot tartalmaz:

   

  - Lactobacillus plantarum

  - Lactobacillus casei subsp. paracasei

  - Bifidobacterum breve

  - Bifidobacterium bifidum

   

  A Lactobacillus plantarum természetes formájában a vastagbél, a hüvely, a bélflóra lakója. A Lactobacillus nemzetség széles körben ismert tagja, amely általában megtalálható a savanyú káposztában és egyéb savanyított növényben is. Megakadályozza a káros baktériumok, gombák, vírusok és paraziták elszaporodását a bélrendszerben. Természetes antibiotikumot, zsírsavat, enzimeket állít elő. Megemészti a proteineket és a félig emészthető rostokat. Növeli a bélflóra egyensúlyát és javítja az emésztést, szabályozza a bélrendszer működését. Csökkenti a gázképződést és puffadást, segít a koleszterinszint csökkentésében, erősíti az immunrendszert, helyreállítja a sejteket, kiegyensúlyozza a bélrendszer pH-értékét, csökkenti a méreganyagokat és a rákot okozó nitrátok mennyiségét az ételekben. Nem magát a rossz baktériumot pusztítja el, hanem az élőhelyét rombolja le.

   

  A Lactobacillus casei megtalálható az emberi bélrendszerben és a szájban. Mint tejsavtermelő hozzájárul a kívánatos baktériumok szaporodásához. Javítja az emésztést és csökkenti a tejintoleranciát és székrekedést.

   

  A Bifidobacterium breve támogatja az emésztési rendszert, gátolja a veszélyes baktériumok szaporodását, serkenti az immunrendszert, több mint 20 szénhidrátot megemészt, természetes antibiotikumot és tejsavat termel.

   

  A Bifidobacterium bifidum az egyik legkiemelkedőbb mikroorganizmus, amely ecetsavat és tejsavat termel, ezáltal csökkenti a bél káros pH-értékét.

   

  A Lactobacillus casei és a Bifidobacterium bifidum bizonyítottan növeli az immunoglobulin keringését rotavírussal fertőzött gyermekek esetében. Csökkenti a betegség időtartamát és a laktózintolerancia tüneteinek enyhülése is elérhető vele.

   

   

  Kinek ajánljuk a Probimix kapszulát?

  Hatóanyag-mennyiség ár/érték arányban kijelenthetjük, hogy a Probimix a piacon kapható egyik leghatékonyabb és legkedvezőbb árú termék (2900 Ft, 30 db kapszula). Antibiotikumok szedésénél, illetve azt követően mindenkinek javasolunk legalább egy hónapos Probimix-kúrát (napi két szem, reggel, délben, ezt követően napi egy alkalommal).

   

  Nőknek, akik folyamatosan fogamzásgátlót szednek, fokozottan ajánlott. Gyermekeink étkezése, stresszel terhelt életmódja ugyanúgy gyilkolja fiatal szervezetüket, mint a felnőttekét. Mivel a legnagyobb érték a gyermek, nekik is napi rendszerességgel napi egy kapszulát javasolunk. Idős szeretteink is hasonló problémákkal küzdenek, nagyon fontos a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a sok esetben legyengült immunrendszer napi támogatása probiotikummal.

  Jakab István
  XII. évfolyam 7. szám

  Címkék: probiotikum

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.