Viva Natura

Kombucha-C inulinnal

Az inulin a bélbaktériumok "szuperétke"


Már fél deciliter inulinos kombucha fogyasztásával szinergista, "jó" baktériumok milliárdjait vagyunk képesek önöknek átadni.

 

Tudta ön, hogy ha barátságos bélbaktériumainknak megfelelő életkörülményeket biztosítunk, azok félóránként megduplázódnak?

 

A jótékony, velünk szinergizmusban élő baktériumok olyan nagyméretű rostokba szeretnek "kapaszkodni", amelyek a bélben sértetlenül megmaradnak, nem bomlanak le, és ezeken a telepeken (prebiotikumok) probiotikumok népes családja képes fejlődni.

A kombucha élőflórás termék, ha bioenergetikai vizsgálat alá vetjük s más élelmiszerekkel összevetjük, a legerősebb energiaértékeket mutatja.

 

A holisztikus szemlélet szerint kvantumgyógyító. Tökéletesen alkalmazkodik a test, illetve a bélflóra igényeihez, adaptogén úton olyan körülményeket teremt, amire a szervezetnek szüksége van.

 

Mi adja az inulinos kombucha újszerűségét?

 

Elsősorban sokkal kellemesebb íze.

 

Találtunk egy olyan édesítőszert, amelynek alkalmazásával stabil marad a kombuchaital. Ez az édesítőszer nem más, mint a csicsókából kivont inulin.

 

"A csicsóka fő hatóanyaga, az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. Az inulin összetett szénhidrátvegyület, amely nem tekinthető cukornak, annak ellenére, hogy édes ízű. Sem az ember szájában, sem az emésztőszerveiben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni az inulint. Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra.

 

Az inulin legnagyobb haszna probiotikus tulajdonságában rejlik, szelektív módon tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, főleg a Bifidobacteriumoknak és Acidophilusoknak. A káros bélflóra tagjai számára viszont az inulin a szaporodást és táplálkozást illetően közömbös.

 

Diabétesz esetében az inulin mint szénhidrát- energiaforrás azért jelentős, mert a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli. Az inulin metabolizációjához nincs szükség inzulinra, sőt az inzulinfüggőséget is csökkenti, s a vércukorszint beállítását megkönnyíti. Az inzulin mondhatni pufferszerepet tölt be az állandó vércukorszint megtartásában." (www.nepgyogyaszat.hu)

 

A prebiotikumok, mint az inulin, serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását. Fokozzák a probiotikumok szaporodását, és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben. Elősegítik egyes ásványi anyagok felszívódását, legfőbb forrása a csicsóka.

 

Az inulinos kombuchát kicsit megfűszereztük olyan mélytengeri sóval, amely már évmilliók óta szunnyad a földben, s ásványi anyagokban, nyomelemekben sokkal gazdagabb, mint a ma használatos finomított sók. A só nem más, mint folyékony napenergia mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani, tökéletes tárháza azoknak az alapanyagoknak, amelyek a baktériumok és enzimek élettevékenységének fenntartását szolgálják.

 

A tejre érzékenyeket sok esetben irritálhatják a fermentált tejtermékek is, ugyanakkor, ha nem élőflórás terméket fogyasztunk, az élő táplálék helyett (sok esetben hőkezelt, tartósított termékek) magas laktóztartalmú, mesterséges ízkölteményeket kapunk. Mindenképpen natúr élőflórás joghurtot fogyasszunk.

 

Az immunrendszer helyes működése megőrzésének, illetve az immunitás visszaszerzésének alapkövei a testünkben élő szinergista baktériumok. A fermentált ételek, mint a kombucha, az élőflórás joghurt, a kecskesajt, a juhsajt, a friss túró (amit nem pasztörizált tejből készítettek), a savanyú káposzta, a kovásszal készített kenyér, a kovászos uborka mind-mind az élőflórának és a jótékony baktériumok milliárdjainak tárháza.

 

Nettó térforgat: 500 ml.

 

Felhasználási javaslat: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkel hígítva fogyasztható.

 

Hígítási aránya: 1:8.

Jakab István
XV. évfolyam 10. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.