Viva Natura

Lúgosítás a kór-talanság útja

Könyvújdonságunk

"Nemcsak a természet képes évről évre megújulni, hanem az ember is. Az újjászületés áldozatokkal jár! El kell 'égetni" mindent, ami korábbi életünkhöz köt. Csak a tisztítótűz hamvaiból lehet új életre kelni. Ez a Főnix madár üzenete az embernek."


Magyarországon az első, lúgosításról szóló könyvet a Víztérítő könyvkiadó adta ki 2000-ben, "Fiatalodj, ne öregedj!" címmel, Harald W. Tietze tollából. Az elmúlt kilenc évben ehhez a témához kapcsolódóan 12 könyvet jelentettünk meg. Most arra vállalkoztunk, hogy a lúgosítás témaköré csoportosítva, egy könyv 12 fejezetében foglaljuk össze a korábbi művek legfontosabb gondolatait.

 

A Lúgosítás a kór-talanság útja unikális, mivel a magyar természetgyógyászat, alternatív rákkutatás, hagyományos kínai orvoslás, lélekgyógyászat, illetve funkcionális orvoslás legjelesebb személyiségeit vonultatja fel. Alább a teljesség igénye nélkül szemezgetünk a főbb fejezetek tartalmából.

 

Az Elsavasodásunk a bölcsőnktől a koporsónkig fejezetből megtudhatjuk, hogy születésünk pillanatában vagyunk a leglúgosabbak, az anyatej és anyánk ölelő szeretete is lúgosít. Szinte attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdünk szilárd táplálékot fogyasztani, megkezdődik szervezetünk elsavasodása. Az első harminc év a látens acidózis időszaka, amikor még jól kezeljük az elsavasodás tüneteit, de már jelentkeznek bizonyos problémák, például cellulitisz, ínysorvadás, gyulladások, székrekedés, korai hajhullás. Sajnos az életünk során felhalmozott mérgek, salakanyagok csak lassan ürülnek ki szervezetünkből. Az elszennyeződés fázisait a szervezet attól a szinttől kezdi visszafelé szabályozni, ahol a lúgosítást, méregtelenítést megkezdtük. Nem lehet lépcsőfokokat kettesével visszafelé venni, csak lépésről lépésre tudunk haladni az egészség felé.

 

Egy másik fejezet arról szól, hogy dr. Földes László kidolgozott egy újfajta módszert a szervezet elsavasodásának mérésére. A lúgosító pufferek mérése az egyetlen egzakt módja annak, hogy sav-bázis egyensúlyunkról reális képet kapjunk. A radionikai módszer arra alkalmas, hogy bármilyen emberi mintából - ez a bármilyen minta valóban szó szerint értendő, tehát nem csak a vér vagy vizelet, hanem lehet egy darab bőr, egy darab köröm, hajtincs, egy csepp nyál stb. - teljesen objektív módon meghatározhatjuk testünk mindenféle működését, illetve testünk sav-bázis egyensúlyát.

 

Nem maradt ki a szerzők közül dr. Dávid Tamás sem, aki "Az elavasodás és a rák: A test - lélek - szellem egyensúlyának felbomlása" címmel írt fejezetet a könyvbe. A témának az adja aktualitását, hogy egyre több alternatív rákkutató a savasodással hozza összefüggésbe a rák kialakulásának okát, szinte minden esetben. Az anyag kitér a mai konvencionális, klinikai rákkezelések nem kielégítő voltára. A kemoerápia áttétek esetén mindössze 2%-ban hatásos. A sugárterápia a korai diagnózis esetén 12%-os eredményességű, a korai sebészeti beavatkozás, korai diagnózis esetén 28%-ban segít. Tehát itt az ideje valamilyen más módszert találni.

 

Török professzor úr is hozzászól a témához: "Nagy felfedezéseket csak az ismeretlenben lehet tenni. A hivatalos tudomány mindig azokat a szálakat igyekszik elvágni, amelyek az ismeretlenbe vezetnek." Ennek a következménye az, hogy az emberiség egészségi állapota nemhogy javulna a fokozott gyógyszerfogyasztás és kezelések következtében, hanem egyre romlik.

 

 

A professzor úr "Megszentelt egészség" címmel önálló fejezetet is írt a kötetbe, amelyben kifejti véleményét a lúgosításról, elmondva saját javaslatait, illetve ismertetve az Esszénus evangéliumból azokat a tanokat, amelyek több ezer év óta rendelkezésünkre állnak, csak nem élünk velük.

 

Sokan tudják Török professzorról, hogy a szerves jód apostola Magyarországon és érveit egyre többen meghallgatják. A témával kapcsolatban Nem minden jó, ami jód címmel publikálja álláspontját.

 

Az antioxidánsok és a szabad gyökök libikókája című fejezetből megérthetjük az elsavasodás és az antioxidáns-szabad gyök együttes problémáját, ugyanis ahol savasító-oxidatív hatások vannak, ott egyértelműen szabadgyök-reakciók is létrejönnek a testben. A szabad gyökök és a savasítók testünk rozsdásítói és ezek ellen küzdünk antioxidánsokkal, flavonoidokkal és lúgosító zöldekkel. A zöldvér lúgosító a természet patikáját hívja segítségül, hiszen a mesterséges, kémiai lúgosító anyagok nem jobbak, mintha mérgeket fogyasztanánk. Csak a biológiai kapcsolatokkal rendelkező szerves kötésű anyagok azok, amelyek képesek a szervezetünkben lerakódott sókkal, savas lerakódásokkal kötéseket létrehozni és kiüríteni szervezetünkből.

 

Dr. Fajcsák Zsuzsanna a fogyás hét lakat alatt őrzött titkai után ebben a kötetben egészségünk hét lakat alatt őrzött titkáról ír. Eszerint az inzulinszint szabályozása az öregedés lassításának kulcsa. Az inzulin nem csak az emberi szervezetben található meg, hanem minden egysejtű élőlényben is. Az egysejtűekben leginkább a reprodukciót, azaz a szaporodást szabályozza. Amikor kevés tápanyag volt elérhető, kevesebb inzulin termelődött és ezáltal hosszabb ideig tudott az egysejtű élni, hogy ki tudja várni a jobb körülményeket.

 

Az emberi lényt mozgásra tervezték, állítja dr. Fajcsák Zsuzsanna egy másik, ugyancsak általa írt fejezetben. Az egészség megőrzéséhez feltétlenül szükségünk van testmozgásra. A fejezetből megismerhetjük, hogy milyen mozgásintenzitást érünk el mindennapjainkban. Egy héten legalább kétszer el kellene érnünk a fizikai szinten az 5-6 mozgásintenzitást.

 

Külön fejezet foglalkozik az enzimekkel, mivel ez a gyógyítás új horizontja. Enzimek nélkül nincs emésztés, nincs a sejteknek energiaellátása, az agy működése lehetetlen. Az enzimek működése nélkül az immunrendszer sem tud megfelelően működni. A témával kapcsolatban Harald W. Tietze is írt egy könyvet 2001-ben, Papaya, az enzimmedicina új lehetőségei címmel. A papayában lévő papain enzim kiválóan alkalmas az élő szövetek és bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól, túlzott mennyiségű nyálkától vagy elhalt szövetektől szabadít meg.

 

Professzor Zhu az Élj száz évet egészségesen, illetve a "3-1-2" módszer megalkotója. A 3-1-2 módszer gyakorlati alkalmazása ábrákkal, kiegészítőkkel úgyszintén a könyv szerves részét képezi.

 

Dr. Oscar Vargas-Machuca Alenje sem hiányozhatott kiadványunkból. Oscar Vargas titka az aminosav-terápiában rejlik, ugyanis tudnunk kell, hogy az idősödő testben egyre több sejt hal el, mint amennyi új sejt keletkezik. Ezt megfordíthatjuk az aminosav-terápiával. Mindössze szervezetünk azon képességét kell támogatni, hogy ne a fehérjéket kelljen bontania, hanem építőkövei legyenek. Ezért megfelelő mennyiségben aminosavakat kell a szervezetnek biztosítani.

 

A Huminsav, a nehézfémek "mágnese" - ennek a fejezetnek Ferenci Judit a szerzője. A huminsavnak kettős tulajdonsága van: egyrészt a testünkben lévő nehézfémeket megköti és kiüríti, másrészt a huminsav mellé adott ásványi anyagokat, amelyek szervezetünknek feltétlenül szükségesek, képes beépíteni. A huminsav képes pozitívan befolyásolni az ásványok és nyomelemek felvételét, meg tudják kötni a nehézfémeket, ezáltal csökkentik a nehézfémmérgezést. Dr. Földes László, akiről egy másik fejezet kapcsán már szóltunk, kidolgozott egy radionikai módszert a nehézfém mérésére is. Ha egészségtudatos életmódot akarunk élni, feltétlenül ismernünk kell testünk nehézfémterheltségét is.

 

Természetesen a víz struktúrájával foglalkozó fejezet sem maradhatott el. A víz gondolataink tükörképe. Mivel gondolatainkat mi befolyásoljuk (jó esetben), meg kell tanulnunk gondolatainkat irányítani. Például a testünkben lévő víz programozásával. A fejezetből megismerhetjük gondolataink átprogramozásának lehetőségét. Megtanulhatjuk különféle testillatokból annak az embernek az érzelmeit, gondolkodásmódját, akivel éppen kapcsolatot teremtünk.

 

Végül említsük meg, hogy savasítás témakörben talán váratlanul, de Harald W. Tietze "Gyógyító vizelet" című könyvének egy része is helyet kapott a kötetben. Vizeletünk a mindenki számára elérhető orvosság. Megismerhetjük a "felszentelt víz" történetét.

 

Nem titkolt célunk az volt, hogy felkeltsük érdeklődését a témával kapcsolatban. Aki decemberben, januárban és február megrendeli a Lúgosítás a kór-talanság útja című kétkötetes könyvet, a könyv akciós áráért, ajándékba kapja a zöldvér lúgosító program emblémájával ellátott poharat, a zöldvér lúgosító programfüzetet, valamint egy doboz Torokőr teát. A postai költségeket a VivaNatura cég állja.

Jakab István
XIV. évfolyam 12. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.