Viva Natura

Lúgosítás mindenáron!


Az nagyon jó hír, hogy végre az orvosok, természetgyógyászok, táplálkozásterapeuták felfedezték, hogy testünk elsavasodása korai öregedéshez és számos betegség kialakulásához vezet. Az már kevésbé jó hír, hogy mindenféle kémia szerekkel és módszerekkel próbálnak lúgosítani.

 

Testünk óriási biológiai üzem, de a cukrokkal történő kémiai manipulációk miatt hívhatnánk akár óriási szeszgyárnak vagy zsírkombinátnak is. Ezt a bonyolult rendszert egyszerű kémiai adalékanyagokkal nagyon veszélyes befolyásolni.

 

Logikusnak tűnik, hogy ha savasodunk, akkor lúgosítsunk. Igen ám, de az emésztőrendszeren keresztül a táplálék kapuja a gyomor, ahol egy zseniális módszer védi meg testünket a kórokozóktól és az egyéb nem kívánatos anyagoktól - gyomorsavunk nagyon alacsony pH-ja. Ez akár 1,5 pH-értéket is jelenthet. Bármiféle kémiai adalékanyaggal hígítani azt jelenti, hogy az első védőbástyát romboljuk le.

 

A trójai faló lenne a legjobb megoldás. Ez azt jelenti, hogy olyan lúgosító anyagokat vigyünk a szervezetbe, amelyek az emésztőrendszerbe jutva fejtik ki lúgosító hatásukat. Erre többféle módszer lehetséges, mint pl. a retardikus kapszulák, amelyekbe tesszük a kémiai anyagokat, s ezáltal csak a vékonybélben szívódnak fel. Ám az igazi megoldás a természet gyógyírjában rejlik. A lúgosító zöldek azok, amelyek valóban képesek a szervezet savbázis egyensúlyát a helyrebillenteni.

 

A természetben a zöld szín a növényekben a magnézium aktív, szerves jelenlétét jelenti. Vagyis minden esetben szerves kötésekben találhatóak ezek az anyagok, amelyek azt eredményezik, hogy a testünkben lévő sejtekbe, szövetekbe képesek beépülni, a pufferraktárakat feltölteni.

 

Mi a különbség az intelligens és a vegyi lúgosítás között?

Az intelligens lúgosítás alatt azt a módszert értjük, amikor a szervezetbe juttatott speciális, a természetben megtalálható zöld anyagok keverékével egyfajta lúgosító bástyákát hozunk létre a szervezetben. Ezekhez a bástyákhoz tud nyúlni a test, amikor savasító ételeket, gyógyszereket, stresszingereket vagy bármilyen más savas hatást előidéző támadást érzékel. A passzív lúgosítók sok esetben károsíthatják a gyomorsav "védőárkát", ugyanakkor gyors tranzitidővel távoznak a szervezetből. Tehát addig fejtik ki hatásukat, amíg az emésztőrendszerben találhatóak. Az előbb említett pufferhatást nem képesek erősíteni, folyamatos szedésükre szükség van.

 

A zöldek további fő érvei

A zöldek nem csak lúgosítanak, hanem testünk természetes ásványianyag-, vitamin-, nyomelem- és enzimkészleteit is felépítik, támogatják. Ezért, aki a zöldek komplex tárházát rendszeresen fogyasztja, biztos lehet benne, hogy a sav-bázis egyensúly helyreállításáért jelentősen tesz,ugyanakkor a természet receptúrái szerint képes magát ellátni táplálkozáskiegészítőkkel.

 

A magyar embernek a magyar föld zöldjeit

A bioboltokban, kereskedelmi hálózatokban számos zöld lúgosító termék jelent meg. De ősi tudás, hogy minden nemzetnek saját földjének javait javasolják fogyasztani.

 

 

Zöld vér lúgosító program

Az emberi test sejtjeit és a zöld levélben lévő sejteket vizsgálva nagy hasonlóságot fedezhetünk fel. Például nagyon érdekes a zöld levélben lévő klorofill és az emberi vér hasonlósága. Az egyetlen különbség, hogy a klorofill magnéziumot, míg az emberi vér vasat tartalmaz. A zöld levelek folyadéktartalma tulajdonképpen a fa vagy a fű vérének tekinthető. A gondolatmenetet továbbfuttatva, tulajdonképpen a "zöld vér" az emberi testben valódi piros vérré válhat.

 

A zöld vér azt szimbolizálja, hogy ha a szervezetünket megfelelő zöldekkel látjuk el, lúgosító hatást érünk el. Lúgosító hatáson kívül még további kiváló tulajdonsággal rendelkeznek. Együttes komplexitásuk révén ideális lúgosítók, optimális táplálkozáskiegészítők.

 

A zöld vér lúgosító program emblémájával jelöljük azokat a termékeinket, amelyek lúgosító hatással rendelkeznek.

 

Nagyon kevesen tudják, hogy a lucerna, amit lovainknak adunk: "minden étkek atyja", a csodálatos vitaminforrás, a legmagasabb szervesvas-forrás.

 

A lucerna a pillangós növények közé tartozik, hasonló a lóheréhez. Gazdag klorofillban, állat és ember számára tartalmazza mindazt az anyagot, ami jó egészségben tart vagy éppen meggyógyíthat. Magas klorofilltartalma fontos szerepet kap a vérképzésben, az idegrendszer karbantartásában és a stressztűrés fokozásában.

 

Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot és a fogazatot. Különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes maga előállítani.

 

A lucerna kitűnő rostforrás, rendszeres használatával ki lehet küszöbölni a székrekedési problémákat.

 

A lucerna szerveskalcium-tartalma nélkülözhetetlen a serdülőkorban, kismamák számára és változó korban (a menopauza után a szerves kalcium bevitele úgyszintén elengedhetetlen).

 

Gazdag növényi fehérjékben és aminosavakban. A réz jelenléte miatt gyulladáscsökkentő hatása reumás és ízületi problémák esetén is érvényesül. A lucerna, mint kiemelkedően lúgosító élelmiszer, alkalmas a szervezet elsavasodásának ellensúlyozására és a felesleges gyomorsav természetes lekötésére.

 

Az egyik okozója a koronaér betegségének a koleszterin lerakódása a szívhez közel eső erekben, a szívartériákban. A lucernában számtalan olyan anyag található, amely jótékonyan hat ilyen szempontból szervezetünkre. Így megtalálható a szaponin, amely szinte kisöpri az artériákat. Ennél a tulajdonságánál fogva mondhatjuk azt, hogy fogyasztása segít minden érrendszeri és szívbetegség gyógyításában.

 

 

Búzafű - Az örök fiatalság elérhető forrása

A búzafű nem gyógyszer. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat szervezetünkből lebontja.

 

Nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafű az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin-forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K- és B-vitaminokban. Jelentős a B17-tartalma, amely a tudós- és kutatókörökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben. A búzafű magas klorofilltartalma miatt vérünket oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel.

 

Erőteljesen lúgosító hatású, kimagasló kalcium-, magnézium- és káliumtartalma van. Tizenhétféle aminosav található meg benne, ebből nyolc olyan, amelyet a szervezet nem képes önmaga előállítani.

 

Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok - főleg az immunrendszer erősítésének - következménye.

 

A Tönkölybúzafű tabletta - a legősibb magyar búzafajtából

A tönkölybúzafű a nyomelemek és enzimek tucatjait, a vitaminok és az ásványi anyagok teljes skáláját tartalmazza, klorofilltartalma szinte egyedülálló.

 

A tönkölybúzafű egyszerre méregtelenít és növeli energiaszintünket. Kiváló vitaminforrás, vitalizáló, aktiválja szervezetünk energiaforrásait. A tönkölybúzafű kitakarítja szervezetünkből a savas anyagcsere- és bomlástermékeket.

 

Minél öregebb genetikai kódolású egy növény, annál hatékonyabb egészségtámogató hatása. A jó öreg, magyar tönkölygabonának kiváló adottságai vannak.

 

 

Zöldárpa - a természet multivitaminja

Tökéletes táplálkozáskiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve.

 

Alkalmas a napi vitamin és ásványi anyag pótlására, az emésztés szabályozására, segíti a betegségek utáni gyorsabb felépülést, jótékonyan hat a hasnyálmirigy-működésre, a cukorbetegségre, lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat, tökéletes táplálkozáskiegészítő, a candida albicansban szenvedők fontos tápláléka. Magas ásványianyag-tartalma jelentősen enyhíti az allergiás tüneteket és csökkenti a fogszuvasodás veszélyét.

 

A zöldárpa valóságos vitaminbomba, amely más élelmiszerekkel összehasonlítva jóval magasabb arányban tartalmaz béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint, folsavat, pantotént és nikotinsavat.

 

A zöldárpa bővelkedik a létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD különleges hatású antioxidáns, jelentősen lassítja az öregedés folyamatát.

 

A zöldárpa pozitív hatásai: segíti a mellékvesekéreg működését, javítja a bél perisztaltikáját, irányítja az életfunkciókat. Ezenkívül a sejtépítést elősegíti, lábadozó betegek gyógyulási idejét lerövidíti, táplálja bőrünket, gátolja a pigmentfoltok kialakulását a bőrön. Hasznos székrekedés ellen, jótékony vérszegénység esetén.

A zöldárpa egészségünk megőrzésének kiváló eszköze.

 

Kombuchakoncentrátum búzafűvel

A kombucha elvileg savasító, hiszen pH-értéke 2,8-3,2 között van, ugyanakkor hasonlóan a citromhoz, szervezetünkben lúgosító hatású. Bármi, ami a szervezet metabolizmusát elősegítve a vastagbélben lerakódó savas gyököket kimossa, szervezetünket mindenféleképpen a lúgos irányba tolja el. Táplálkozáskiegészítőket, gyógyhatású készítményeket szedni semmi értelme nincs addig, amíg beleinkben nem végeztünk megfelelő tisztítást. A tisztítást követően képes csak emésztőrendszerünk felszívni azokat a hasznos anyagokat, amelyeket odaadunk neki, egyébként nagyon gyors tranzitidővel távozna szervezetünkből, és szinte kidobott pénz minden, amit ilyen módon elfogyasztunk.

 

A búzafüves kombucha a klorofillban hordozza az élő nap energiáját. A készítmény az enzimek és szervezetbarát élő mikroorganizmusok, tejsavbaktériumok, vitaminok és bioaktív anyagok kifogyhatatlan tárháza. Amikor a szervezetbarát mikroorganizmusok megfelelő arányban találhatók meg emésztőrendszerünkben, akkor hatékonyan működik a táplálékok lebontása, a méreganyagok kiürítése. A kombuchás búzafű együttesen takarítja ki a szervezetből a savas anyagcsere- és bomlástermékeket.

 

 

Zöldmező - Varázsfű tea, kitűnő lúgosító ital

Búzafű, zöldzabfű, lucerna. Ezeket a csodálatos lúgosító növényeket csokorba szedtük és teát készítettünk belőle. Minden ország abból főzzön teát, amije van, mi magyarok mezőink varázsát tudjuk prezentálni ebben a készítményben. Kiemelkedő lúgosító értéke van.

 

 

A teában található füvek egyik legfőbb hatóanyaga a klorofill, mely méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen. Élénkítő, pezsdítő hatással bír anélkül, hogy teint vagy koffeint tartalmazna. Ajánljuk mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtak, levertek, és magukhoz szeretnék venni a természet frissítő erejét.

 

Méregtelenítő tapasz - One way ticket

A Mokusaku méregtelenítő tapasz úgy kerül a lúgosító programba, hogy a bőrfelületen keresztül képes a savasító anyagokat magába szívni. A nehézfémek, savasító szennyeződések fiziológiai tulajdonságaik alapján, szervezetünk legmélyebb gravitációs pontjain halmozódnak fel (talp). A Mokusaku méregtelenítő tapasz egyedülálló módon képes a talp reflexpontjain keresztül a mérgeket magába szívni (migráció). A ma elterjedt elektronikus méregtelenítők óriási hátránya, hogy az elektródából leváló fémionok (nikkel, kobalt) a migráció révén visszajutnak a szervezetbe, több kárt, mint hasznot okozva.

 

Tisztítani, méregteleníteni és megfelelő lúgosító anyagokkal a sav-bázis egyensúly pufferraktárait helyreállítani. Ez a mi módszerünk. Szervezetünk, illetve májunk nem csak a savasító anyagokat rakja zsírpárnába, hanem a méreganyagokat is. A zsíroktól sok módszerrel meg lehet szabadulni, de a mérgektől nem. Zsírt égethetsz, de mérgeket nem!

Jakab István
XIV. évfolyam 1. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.