Viva Natura

Miért lopkodják a majmok a faszenet?

Mit érdemes tudni a Mokasaku méregtelenítő és csípős paprikás tapaszokról?


  Ázsiában felfigyeltek arra, hogy a majmok lopkodják a faszenet. Ez nem meglepő, hiszen a majmok ugyanúgy szenvedői a civilizációs ártalmaknak, mint az emberek, éppen ezért gyakran előfordul, hogy táplálkozásuk során méreganyagok rakódnak le szervezetükben. Ők még ugyan nem olvasnak természetgyógyászattal foglalkozó újságokat, de ösztönösen tudják, hogy a faszén rágcsálásával méregteleníthetik szervezetüket. A majmok már sokszor meglepték az embereket, de ezek szerint ebben is érdemes tőlük tanulni.

   

  A Mokusaku méregtelenítő tapasz egyik fő alkotóeleme a tölgyfából készült faszén égetése során jön létre, mint a fa mellékterméke. Az így létrejött anyag képes magába szívni az emberi testben keletkezett káros nedveket. Egyik legmodernebb, leghatásosabb és legegyszerűbb módja az emberi test méregtelenítésének. Ennek köszönheti népszerűségét a Távol-Keleten, Amerikában és Európa néhány országában.

   

  Népszerű, mert nem kell kapszulákat szedni, külsőleg használható, egyszerűen fel kell helyezni a talpra vagy a test bizonyos részeire.

   

  A faszenet vizesedések, duzzanatok kezelésére alkalmazta a népgyógyászat már korábban is. Egy előadás alkalmával, amikor a Mokasaku méregtelenítő tapaszról beszéltem, fel is állt egy kedves hallgató, és megkérdezte, minek adjon ki drága pénzt a tapaszokra, amikor a grillezéshez használt faszenet porrá őrölve eredményesen lehet alkalmazni. Csakhogy faszén és faszén között is van különbség, mint a tiszta ruha és a szennyes rongy között. Minden anyag (legyen ez testápoló, parfüm vagy krém), amelyet bőrünkre kenünk vagy a testünkhöz ér, felfog szívódni, bekerül kisebb-nagyobb mértékben a véráramba is. Ezért nem mindegy, hogy milyen tisztaságú az az anyag, amit arra a célra szeretnénk használni, hogy méregtelenítsük, de toxikáljuk a szervezetet. Japánban, ahol a legelső tapaszokat kifejlesztették, nagy figyelmet fordítottak minden összetevő, így a faszén alapanyagául szolgáló fa kiválasztására is.

   

  A Mokusaku japán cég egyik legújabb fejlesztése a csípős paprikás tapasz, amely a Mokusaku méregtelenítő tapasz pozitív tulajdonságait felerősíti és kiegészíti. A csípős paprikát már a múltban sem kizárólag étkezésre használták. Hideg időben belehelyezték a ruhába, cipőbe, hogy melegen tartsa a testet és a lábakat, így fenntartva a megfelelő vérkeringést.

   

   

  A következő problémákra javasoljuk használatát

  Paprikakivonatot tartalmaz, ezért főleg ízületi fájdalmak kezelésére, a vérkeringés javítására javasoljuk használatát, de hatásos váll- és nyakfájdalom, derék- és hátfájdalom, térdfájdalom, duzzanat, ízületi gyulladás, ficam, zúzódás, reumatikus fájdalmak, izomfájdalmak esetén is.

   

  Egy hónapja van forgalomban a Mokusaku csípős paprikás tapasz, és a fogyasztóinktól kapott visszajelzések alapján egy új felhasználási módját is közzétehetjük. Népszerű eljárás a cellulitisz, narancsbőr kezelésére a csúszó köpölyözés vagy vákuumos eljárás. A narancsbőr kialakulásában jelentős szerepet játszik, hogy szervezetünk a méreganyagokat zsírszövetekben tárolja. Ezeknek a zsírszöveteknek a nagy része a bőr felülete alatt húzódik, amelynek fő jellegzetessége, hogy a vérellátás nem megfelelő. A bőr alatti felületek vérellátását fokozhatjuk csípős paprikás tapasszal, amely kettős funkciót lát el. Egyrészt méregtelenít, másrészt a vérbőség fokozásával a belső méregtelenítési folyamatokat is elősegíti. Vákuumkezelés kapcsán a bőrréteg alatti fokozott anyagcsere következtében hatékonyan csökkenthető a narancsbőr.

  Jakab István
  XI. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.