Viva Natura

Miért van szükségünk probiotikumokra?

Probimix kapszula a jó választás


  Napjainkban egyre több tényező gátolja meg a bélflóra egyensúlyának fenntartását. Ilyen a dohányzás, a rendszeres alkoholfogyasztás, a stressz, a környezeti tényezők, a helytelen táplálkozás, antibiotikumok szedése, a kemoterápia, radiológiai kezelések, egyes gyógyszerek, bizonyos betegségek. Ezen tényezők tartós fennállása esetén sajnos a bélflóra kényes egyensúlya felborulhat, s a zavaró és kellemetlen tünetegyüttes fennállásával akár komoly problémákat is okozhatnak a szervezetben. A bélflóra a szervezet egészségének fenntartásában nélkülözhetetlen funkciót tölt be. Például segíti az emésztést, szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, itt termelődik az immunanyagok közel 70%-a, itt termelődik a zsírban oldódó, a véralvadáshoz nélkülözhetetlen K-vitamin több mint fele. 

   

  Az egészséges bélrendszer legalább 85%-ban „jótékony” szinergista baktériumokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák az emésztési rendellenességeket okozó mikroorganizmusok, mint az E.coli és szalmonella túlszaporodását. Ha a káros baktériumok száma nem haladja meg a 15%-ot, az egészséges egyensúly fenntartható. A szervezet számára káros, ellenséges (antagonista) baktériumok előfordulnak a bélrendszerben normális körülmények között is, de a probléma akkor kezdődik, amikor ellenőrizetlenül elkezdenek szaporodni. A szinergista baktériumok, amelyek az élő baktériumok milliárdjait tartalmazzák, pótolják a veszteséget és fenntartják az egyensúlyt. A legújabb kutatások is igazolják, hogy a káros mikroorganizmusok akár egy talpalatnyi helyen is megtapadnak. Megakadályozzák a gombák túlszaporodását a vastagbélben, és olyan anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a koleszterinszintet. A probiotikumokat széles körben alkalmazzák candida, gombás fertőzések gyógyítására, mert optimális környezetet biztosítanak a „jó” baktériumok megtapadására, amelyek a candidával versenyeznek a helyért a bélrendszerben, fontosak a hüvelygomba-, illetve a lábgombafertőzések kezelésében.

   

  A probiotikumok fontos szerepet játszanak a daganatok elleni védelemben, a vérnyomás szabályozásában, a gasztroenteriális fertőzések elleni védelemben, a tejcukor-intolerancia tüneteinek enyhítésében, a szérumkoleszterin- és trigliceridszint csökkentésében, a gyomor és a húgyivarszervek megóvásában. Javítják az emésztést, az ételek felszívódását, és serkentik, támogatják az immunrendszert.

   

   

  16 milliárd robiotikum egy kapszulában

  A vastagbélben élő baktériumok a számukra kedvezőtlen körülmények hatására általában nagy számban pusztulnak el. A probiotikus étrendi kiegészítő választásakor a legfontosabb szempont a bennük lévő baktériumszám. Minél több, annál jobb, hiszen túladagolni nem lehet, és egészségi állapotunkat a vastagbélben élő hasznos baktériumok túlsúlya határozza meg. Ez a szám a Probimixben 16x109. Egészséges emberi probiotikumokból tenyésztik ki.

   

  A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumokat és bifidobaktériumokat tartalmaznak. Képesek túlélni a gyomorsav és a vékonybél emésztőenzimjeinek pusztító hatását és a vastagbélbe jutva elszaporodnak. A Probimix kétféle tejsavbaktériumot (lactobacillus) és kétféle bifidobaktériumot tartalmaz:

   

  Lactobacillus plantarum

  Lactobacillus casei subsp. paracasei

  Bifidobacterium breve

  Bifidobacterium bifidum

   

   

  A Probimix előnyei

  A probiotikumok fejlesztése lassan 20 évre tekinthet vissza, számos problémát kellett leküzdeni ahhoz, hogy egy kis kapszulában 16 milliárd élő baktériumot tudjunk elhelyezni. A készítmény nagy előnye, hogy a termékek fajspecifikusak, tehát egészséges emberi flórából lettek tenyésztve. Tudni való, hogy a piacon lévő készítmények sok esetben marhából nyert alapanyagot tartalmaznak. A mi készítményünkben minimális a hordozóanyag, ezért lehetséges ilyen kisméretű kapszulában ilyen sok anyagot elhelyezni. A Probimixet nem kell hűtőben tartani, egy évig is megőrzi a hatóanyagok károsodása nélkül az élő baktériumszámot. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a dobozon lévő szilikagélt ne távolítsák el, mert a nedvesség árt a készítmény élettartamának.

   

   

  Kinek ajánljuk a Probimix kapszulát?

  A Probimix a piacon kapható egyik leghatékonyabb és legkedvezőbb áru termék. Antibiotikumok szedésénél, illetve azt követően mindenkinek javasolunk legalább egy hónapos Probimix-kúrát (napi két szem, reggel, délben, ezt követően napi egy alkalommal). Nőknek, akik folyamatosan fogamzásgátlót szednek, fokozottan ajánlott. Gyermekeink étkezése, stresszel terhelt életmódja ugyanúgy gyilkolja fiatal szervezetüket, mint a felnőttekét. Mivel a legnagyobb érték a gyermek, nekik is rendszeresen napi egy kapszulát javasolunk. Idős szeretteinknek is nagyon fontos a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a sok esetben legyengült immunrendszert napi támogatása probiotikummal.

  J.I.
  XIII. évfolyam 3. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.