Viva Natura

Mokusaku, a japán méregtelenítő tapasz

Kombucha Jakab - Az egészségbe fektető


A mokusaku, vagy más néven a fanedv Japánban és a Távol-Keleten már nagyon régóta használt és népszerű tradicionális népgyógyászati eszköz. Ekcéma kezelésére, rovarriasztó, szagtalanító, antibakterizáló és fertőtlenítő tulajdonsága miatt alkalmazták.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a természetes fanedv kivonására a lombhullató fák alkalmasabbak, mint az örökzöldek. Nagyobb leveleiken keresztül aktívabban párologtatnak, így felszívóképességük is nagyobb. A mokusaku a pyroligneous savak egyik fajtája - először japán tudósok fejlesztették ki -, sötétbarna oldat, amely tölgyfából készült faszén égetése során jön létre, mint a fa mellékterméke. Az így létrejött anyag képes magába szívni az emberi testben keletkező felesleges folyadékot.

 

Hatásmechanizmusa a talp reflexpontjaira épül. A talp a test azon része, amely a legtávolabb van a szívtől. A vér szabadon áramlik a talp felé, s ez a legalkalmasabb hely arra, hogy a testben lévő káros anyagok összegyűljenek. Ha a vér visszacirkulálása során ezek a káros anyagok bekerülnek a véráramba, különböző rendellenességeket okozhatnak, ezért nagyon fontos ezen megrekedt anyagok eltávolítása a szervezetből. A tapasz a reflexpontokon keresztül vonja ki a felgyülemlett felesleges anyagokat szervezetünkből.

 

A Mokusaku tapasz az egyik legmodernebb, leghatásosabb és legegyszerűbb módja az emberi test méregtelenítésének. Ennek köszönheti népszerűségét a Távol-Keleten, Amerikában és Európa néhány országában. Népszerű, mert nem kell kapszulákat szedni, külsőleg használható, egyszerűen fel kell helyezni a talpra. Japán tudósok fedezték fel, hogy a megfelelő reflexpontokra helyezett tapaszok a fájdalmat is csillapítják, hatásos a fizikoterápia során, csökkenti a duzzanatokat. Az ízületek körül összegyűlt káros anyagokat magába szívja, ezáltal biztosítja a normális vérkeringést, enyhíti az ízületi fájdalmakat.

 

A tapasz 100%-ban természetes anyagokból készült, mint a fent említett tölgyfakivonat, amely már széles körben alkalmazott és a népi gyógyászat egyik legfontosabb összetevője, a turmalin, amely erősíti a többi összetevő hatását, stimulálja a száraz bőrt, különösen a láb körüli (durva, egyenetlen, repedezett) területeken.

 

Alkalmazása főleg a váll- és nyakfájdalom, derék-, hát- és térdfájdalom esetén javasolt, de ízületi gyulladás, ficam, zúzódás, reumatikus fájdalmak kezelésében is hatásos.

 

Az egyik legújabb japán fejlesztés a Csípős paprikás tapasz, amely a Mokusaku tapasz pozitív tulajdonságait felerősíti és kiegészíti. A csípős paprikát már a múltban sem kizárólag étkezésre használták. Hideg időben belehelyezték a ruhába, cipőbe, hogy melegen tartsa a testet és a lábakat, így fenntartva a megfelelő vérkeringést. Bambuszkivonatot is tartalmaz, amellyel a fizikoterápiás kezelések hatásosságát erősíti.

 

A tapasztalatok Japánban azt mutatják, a tapaszok használata erősíti az immunrendszert, a szervezet öngyógyító képességét. A láb reflexpontjainak megfelelően alkalmazható menstruációs fájdalom, fejfájás, orr- és fülfájás enyhítésére. Stressz, álmatlanság, gyomorfájás, emésztési zavarok, légzési problémák, szívpanaszok kezelésére.

 

Örömmel értesítjük olvasóinkat, hogy októbertől már Magyarországon is megvásárolható a valódi japán méregtelenítő tapasz.

 

A tapaszok használatáról bővebb információt a vivanatura.hu weboldalon kaphatnak.

J.I.
XI. évfolyam 10. szám

Címkék: méregtelenítés, talp, tapasz

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.