Viva Natura

Nemzetközi Kristálykoponya Fesztivál Magyarországon

  OKTÓBER 13-14-ÉN RENDEZZÜK BUDAPESTEN A NEMZETKÖZI KRISTÁLYKOPONYA FESZTIVÁLT, MELYRE HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KRISTÁLYKOPONYA-SZAKÉRTŐK ÉRKEZNEK, több mint száz kristálykoponya társaságában. A kristálykoponyák között olyan ősi darabok is lesznek, melyeket először láthatnak az érdeklődők Magyarországon.


   

  A kristálykoponyákat a világ legnagyobb misztériumai között tartják számon. A 19. században fedezték fel Mexikóban és Közép-Amerikában a legtöbb ősi kristálykoponyát. Ám még ma, a 21. században sem tudják igazából megfejteni, kik és milyen céllal készítették azokat. Ennek ellenére köztudott, hogy mindazok, akik saját kristálykoponyákkal rendelkeznek vagy valaha lehetőségük adódott kezükben tartani ilyen darabot, azoknak az élete lényegesen megváltozott.

   

   

  Mi is a kristálykoponya lényegében?

  A kristálykoponyákról szóló információ nagyon komplex anyag. Az egész téma leginkább egy kirakós játékra hasonlít, ahol egyes szabályok és utak betartása nélkül soha nem lehet a teljes képet meglelni. Ám aki nem sajnálja az időt, hogy tüzetesebben tanulmányozza a kristálykoponyákat, rájön a bennük rejlő mély és ősi tudásra, és megérti, milyen szerepet töltenek be ezek a tárgyak az emberiség életében a béke és harmónia megtalálásában.

   

  A legtöbb kristálykoponyát Közép- és Dél-Amerika ősi, letűnt romjai körül találták. Régészek sora tagadja, hogy ezeknek az ősi civilizációknak birtokában lett volna a kvarckristály csiszolásának tudománya, mivel egyetlen fennmaradt bizonyíték sem igazolja ezt a tényt. Ugyanakkor furcsa, hogy a tudósok nem akarnak foglalkozni a kristálykoponyák tanulmányozásával, mintha attól félnének, hogy a bennük rejlő tudás más fényben tüntethetné fel az általunk valóságnak hitt világot.

   

  Az ősi kristálykoponyák őrzői között sokan akadnak, akik legendák sorát ismerik. Ezek egytől egyig arról szólnak, hogy egy ismeretlen, fejlett civilizáció bízta rájuk a kristálykoponyákat, hogy a bennük rejlő tudás segítse az emberiség fejlődését és szabadság iránti vágyát a béke jegyében.

   

  Érdemes megjegyezni azt a tényt is, hogy az ősi kristálykoponyák, a fizika törvényeinek ellentmondva, képesek súlyukat, térfogatukat és akár teljes alakjukat is megváltoztatni időnként.

   

  A fenti gondolatok Joshua és Blue Arrow Rainbow (olvasóink Desy Rainbow-ként ismerik) Kristálykoponyákról szóló könyvéből származnak, melyből részleteket – magyarra lefordítva – a fesztivál résztvevői is olvashatnak. A szerzőpáros lesz a Nemzetközi Kristálykoponya Fesztivál fő vendége is. Ismét magukkal hozzák több mint 40 kristálykoponyájukat, hogy mindenki megcsodálhassa és kellemes tapasztalatra tehessen szert általuk.

   

  Rajtuk kívül számíthatunk André Siegelre is, aki kisgyerekként tanulta meg nagyszüleitől a természet törvényeinek tiszteletben tartását és a környezet védelmét. Hosszú idő óta vonzzák a kristályok rezgései, jelenleg Németországban kristálykoponya-szakértő, tanfolyamoktató és előadó. Feleségével, Mónikával 3 bizonyítottan nagyon régi kristálykoponya tulajdonosai.

   

  André Siegel előadásának témái:

  1. Különféle technikák bemutatása a kristályokkal és különösképp a kristálykoponyákkal való munka során.
  2. A kristályok tisztítása és újrafeltöltése.
  3. Milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor kristályokat vagy kristálykoponyát vásárolunk.
  A 2 napos rendezvény egyik fénypontja a kristálykoponyákkal való együttes meditáció lesz, mely során valamennyi résztvevő információkat szerezhet múltjával, jelenével vagy épp jövőjével kapcsolatos feladatairól.

   

  Kathleen Murray Skóciából érkezik, és magával hozza ősi kristálykoponyáit, melyeket eddig nagyon kevés helyen lehetett együtt látni. 1997 óta foglalkozik kristálykoponyákkal. Tapasztalatait előadások és tanfolyamok formájában osztja meg az érdeklődőkkel. Kristálykoponyáinak főként a Föld gyógyítása és az emberiség harmóniájának javítása a fő feladatuk.

   

  A budapesti fesztiválon Kathleen hangtálakkal, dobbal és a kristálykoponyák segítségével olyan világba kalauzolja el a résztvevőket, melyben mindenki megélheti az Ősi Szeretet Forrásának hangulatát.

   

  Lydia Trauttenberg Guatemalából érkezik és 5 ősi maja kristálykoponyát hoz magával.
  A „Mama Jolompek” –  A HATALMAS ŐS KŐFEJE – 2005-ben került Lydiához. Elsősorban földgyógyítóként ismert. Már a megjelenése is hasonló, mint bolygónké.
  Az Ek-Metzeu Chuk’Aj – A KOZMOSZ SÖTÉT EREJE obszidiánból készült és 2006-ban került az előadó tulajdonába. Keqchi ősi maja törzs leszármazottainak öreg bölcsei adták Lydiának megőrzésre tavaly a kristálykoponyát, melyre egy guatemalai barlangban találtak rá, 25 évvel ezelőtt.

  Szemerey Melinda
  XIII. évfolyam 10. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.