Viva Natura

Olajfa – az élet fája

Jelenések könyve 22:2


 

Az oleuropein a legfontosabb része az olajfalevél-kivonatnak. Fogyasztásával csökkenthetjük a köhögés, megfázás okozta tüneteket, megfiatalítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert, szolgálja az egészséget és jó közérzetet biztosít. Megtisztítja a szervezetet, növeli a test energiaszintjét. Kiemelkedő vírusölő, gombaölő, baktérium- és parazitaellenes tulajdonsága. Csökkenti a vérnyomást, a zsír- és vércukorszintet.

 

Világszerte tendencia, hogy az emberek megpróbálják lecsökkenteni a modern, szintetikus gyógyszerek fogyasztását és visszatérnek a természetes gyógymódokhoz, amelyeket ősapáik is használtak. Ez is hozzájárul, hogy az olajfalevél ismét méltó helyére került a természetes gyógymódok sorában.

 

Az olajfalevél kivonatának jótékony hatása már kétezer évvel ezelőtt is ismert volt. Az ókori görögök rendszeresen fogyasztották a leforrázott levélből készült teát. Az ókori orvoslás betegségek gyógyítására, az egészség megőrzésére ajánlotta fogyasztását.

 

Népszerűsége 2000 év elteltével sem csökkent, hiszen a mediterrán népek egyik kedvelt italához tartozik ma is. Ha megkérdezik őket, miért, ők határozott arccal azt fogják mondani, hogy rendszeres fogyasztása generációkon át egészségesen tartotta és tartja őket ma is.

 

A tudomány csak napjainkban figyelt fel erre a természetes egészségmegőrző növényre, holott a Bibliában is többször megemlítik, a Jelenések könyvében (22:2) az "Élet fájának" nevezik, Noé bárkáján is helyett kapott.

 

Olajfalevél az emberek egészségéért

Az ókori Egyiptomban nemcsak gyógyító céllal itták főzetét, felhasználták a mumifikálás során is a test konzerválására. Az olajfalevél a mennyei hatalom jelképe volt.

 

A későbbi kultúrák inkább az egészség megőrzéséhez használták, főleg lázcsillapító hatása miatt volt népszerű. Az első írásos dokumentáció, amelyben az olajfalevél gyógyhatásáról írnak, 1854-ben jelent meg egy gyógyszerészeti folyóiratban, ahol Daniel Hanbury a következő receptet ajánlja malária okozta láz el len:

 

"Maroknyi olajfalevelet forrázzunk le kb. egy liter vízzel, majd hagyjuk fél órát állni, azután 3-4 óránként kortyolgatva fogyasszunk belőle egy borospohárnyit, amíg a láz nem csillapodik."

 

10 évvel később a tudósoknak sikerült kiválasztani az olajfa leveléből egy enyhén kesernyés ízű anyagot, ez az oleuropein. Úgy találták, hogy ez a kivonat különösen hatásos a rovarok és baktériumok által okozott fertőzésekkel szemben.

 

1962-ben olasz tudósok állatkísérletei bizonyították az oleuropein vérnyomáscsökkentő hatását. Ez adott lökést, hogy ismét a tudományos érdeklődés előterébe kerüljön az olajfalevél. További európai kutatások igazolták, hogy a koszorúér-artériákban is csökkenti a vérnyomást, valamint fogyasztásával megelőzhető a bélcsavarodás. Ez idő tájt egy német tudósnak sikerült meghatározni az oleuropein egyik összetevőjét, az elenolicsavat, amelynek antibakteriális hatása van. 1960-ban az Upjohn cég egyik kutatócsoportja felfedezte, hogy az elenolicsav csökkenti a vírusok szaporodását.

 

A tudósok állítják, hogy az oleuropein (az egyik legfontosabb polifenol antioxidáns) meggátolja az alacsony fajsúlyú lipoproteinek oxidációját, amely más néven a rossz koleszterin és pl. a szívbetegségek okozója.

 

A ma kapható olajfalevél-kivonatok nagyon hatékonyak, de ugyanolyan drágák is. Mi megtaláltuk a leghitelesebb forrást a világban. Elérhető áron, a ma ismert árak feléért tudjuk Önöknek biztosítani, hogy hozzájussanak az olajfalevél-kivonathoz.

 

Az olajfalevél-kivonat segítségünkre lehet abban, hogy betartsuk fogyókúrára vonatkozó újévi fogadalmunkat.

 

Hamarosan a bioboltokban!

J. I.
XII. évfolyam 2. szám

Címkék: jakab

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.