Viva Natura

Olvasóink kérdezték, mi válaszolunk

a www.vivanatura.hu fórum oldaláról


Tisztelt Viva Natura!

 

"Nincs komolyabb egészségügyi problémám, viszont a havi ciklusokat megelőzően nagyon ideges és feszült szoktam lenni. .A ciklusok alatt depressziós a hangulatom, úgy érzem, összeomlik a világ körülöttem, gyengének, fáradtnak érzem magam. A Nővér céklatablettájukat másfél éve egy barátnőm javaslatára kezdtem el fogyasztani, azóta panaszaim folyamatosan csökkennek. Megszűntek a görcsök, kicsit feszült vagyok még, de a depresszióm elszállt. Azt hallottam, hogy a rézhiány, vashiány okozhat ilyen tüneteket. Szeretném megtudni, hogy valóban igaz-e. A Nővér tablettát lehet túladagolni, rendszeresen szedjem vagy csak a nehéz időszakokban?"

 

Tisztelettel: Kovács Károlyné (Nagykovácsi)

 

 

Tisztelt Asszonyom!

 

Megtisztelt bennünket azzal, hogy a készítményünket választotta. Valóban a cékla szerves vasforrásként kiváló, aminek az egyik fő előnye, hogy nagyon nagy része képes a szervezetben felszívódni, ellentétben a mesterséges vaskészítményekkel. A depresszió valóban összefüggésben van a vas-, réz-, cink- és jódhiánnyal. Ön jól döntött, amikor barátnője tanácsára ezt a készítményt választotta. Engedje meg, hogy a Nővér tabletta mellé javasoljam a jódos kombuchakoncentrátum fogyasztását is. Kiváló méregtelenítő, tisztító, kedvezően hat az anyagcsere-folyamatok felgyorsítására, erősíti a céklatabletta kedvező tulajdonságait. Túladagolással kapcsolatban még nem érkeztek visszajelzések, de mint minden szerves kötésű ásványi anyag, ha túlsúlyba kerül a szervezetben, minden további nélkül kiürül.

 

"Szeretném megtudni, hogy az ananász-papaya fogyasztótabletta mennyi idő után fejti ki hatását? Melyik a hatásosabb - ez a tabletta, vagy a kombuchakoncentrátum ananásszal? Előre is köszönöm!"

 

Az ananász-papaya tabletta körülbelül 1 hónap után kezdi el kifejteni hatását. A tabletta összetevői révén hatékonyabb, mint a koncentrátum. A koncentrátummal hatékonyan kiegészítheti fogyókúráját, a két termék együttes használatával éri el leghamarabb a kívánt hatást.

 

"Szeretném megkérdezni, hogy a koncentrátumokat bármilyen folyadékkal lehet hígítani, illetve van-e ajánlatuk, tapasztalatuk, hogy mivel érdemes, mi vált be a legjobban?"

 

A koncentrátumokat bármilyen folyadékkal lehet hígítani. Mégis leginkább az ásványvizet és a teát javasoljuk. Nagyon fontos megjegyezni, hogy meleg folyadékkal nem lehet hígítani a koncentrátumokat.

 

 

"Tisztelt Cég!

 

Sokat hallottam arról, hogy a ginszeng mennyi mindenre jó. Láttam, hogy lehet kapni ginszenges kombuchakoncentrátumot, amit ásványvízzel lehet hígítani. Azt mondta a hölgy a boltban, hogy hígítva hasonló íze van, mint a fröccsnek. Gondoltam, hogy veszek a férjemnek, mert taxisofőr, sokszor dolgozik még este is, alkoholt pedig nem fogyaszthat, viszont szereti a fröccsöt. Eleinte nem akarta megkóstolni, de aztán rávettem. Észrevettem pár nap múlva, hogy sokkal aktívabb, elmaradtak az ebéd utáni szunyókálások, munka után szívesen beszélget az élményeiről. Régebben voltak székletproblémái, úgy tűnik, ez is rendeződik. A múltkor elvitte az unokámat sétálni, azt hittem, hogy félóra múlva visszajönnek, de nem, órákig focizott a gyerekkel, igaz, hogy lihegett a nagypapa, de jól bírta. Mi lehet ennek az aktivitásnak az oka, én is fogyaszthatok ginszengtartalmú terméket?"

 

Kissné Tamás Margit

 

 

Kedves Margit!

 

Köszönjük észrevételeit. Egy megjegyzésünk lenne, gondolom, miután a férje taxisofőr, nem rendszeresen étkezik. Ajánlom, hogy napközben ginszenges kombuchakapszulát fogyasszon, amiben koncentrált formában megtalálhatók ugyanazon hatóanyagok, mint a koncentrátumban. Bő vízzel, ásványvízzel érdemes fogyasztani. A kombucha és a ginszeng nagyon hasznos kombináció. Ázsiában, Koreában és Kínában már régóta fogyasztják együtt. A ginszeng több évszázadon át drágább volt, mint az arany, mert csak Kínából lehetett importálni. A királyok kiváltságos itala volt, erőt, energiát kölcsönöztek belőle, a harcba vonuló katonáknak ginszengtartalmú italt készítettek. Ez a koncentrálóképességet növelő, energiát felszabadító italkombináció. A benne lévő kombucha a szervezetben lerakódó, de hasznosíthatatlan anyagokat is feldolgozza, a ginszengben lévő ginsenoid az anyagcsere-folyamatokra, a mellékvesehormonok termelésére hat jótékonyan. Hogy Ön mire fogyaszthatná? Nem mondanám, hogy a ginszenges kombucha kimondottan férfiital. Azokon a napokon, amikor erős szellemi és fizikai megterhelésre számít - nagytakarítás, bevásárlás, órákig tartó sorban állás, megterhelő irodai munka -, minden további nélkül Önnek is javasoljuk. Semmiféle mellékhatását nem jelezték vissza idáig. Sportolók kimondottan kedvelik.

 

"Szeretném megkérdezni, hogy a céklateát és a zöldmezőteát lehet-e mindennap fogyasztani akár úgy, hogy az egyiket reggel, a másikat délután, vagy csak tisztítókúra keretén belül fejti ki hatását? Hány filter ajánlott egy nap?"

 

Nyugodtan fogyaszthatja a teáinkat együtt is. 3-4 filtert is megihat egy nap, mivel nem tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amit túl lehetne adagolni.

 

"Az lenne a kérdésem, hogy a Mokusaku csípős tapaszt méregtelenítésre milyen időközönként kell használni? Én most vettem meg egy dobozzal, tegnap este ráragasztottam a két talpamra éjszakára. Mikor ismételjem meg legközelebb?"

 

A Mokusaku tapaszoknál nincs megszabva, hogy mennyi ideig kell alkalmazni méregtelenítés céljából. Általában azt szoktuk javasolni, hogy havonta egy héten keresztül használják. De ez természetesen egyénenként változhat, hogy milyen gyakran és mennyi ideig szükséges méregteleníteni a szervezetét.

 

"Ezúton szeretnék érdeklődni az otthoni kombuchaital/tea készítéséről. Van-e erre recept, ha igen, hol tudok utánanézni?"

 

A kombuchagomba otthoni készítéséről egyik kiadványunkban olvashat, címe: Kombucha, a csodálatos gomba. A könyv júliustól ingyenesen letölthető lesz weboldalunkról. www.vivanatura.hu

J. I.
XII. évfolyam 7. szám

Címkék: kombucha

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.