Viva Natura

So Easy - megtisztulás három nap alatt

"22 000 operációból, amelyet saját magam végeztem, soha nem találtam teljesen normálisnak látszó belet, és 100 000, saját magam által vizsgált bél közül csak 6% volt normálisnak mondható."   Dr. Harvey Kellogg, M. D.


Dr. Harvey Kellogg, aki felismerte a műtétet megelőző béltisztítás és revitalizálás jelentőségét, fenntartja azt az állítását, hogy a civilizációs betegségek 90%-a a bélrendszer helytelen működésének következménye.

 

A helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a környezeti mérgek, a túlzott gyógyszerfogyasztás krónikus betegségek kialakulásához vezet. Helytelen életvitelünk - túlzott fehérje- és szénhidrátbevitel, rosthiányos táplálkozás, antibiotikumok, szteroidok szedése, stresszes életmód - következtében számos emésztési problémával kell megküzdenünk. Az emésztési problémák anyagcserezavarhoz, a szervezet elsavasodásához vezetnek. Kutatások bizonyítják, hogy szervezetünk mára már nem képes megküzdeni azokkal a mérgező vegyi anyagokkal, amit nap mint nap belélegzünk, a mesterséges élelmiszerekkel, amit elfogyasztunk. A felgyülemlett méreganyagok rossz emésztéshez vezetnek és lerakódásokat alkotnak a szervezetben, például a vastagbélben, majd ezek a lerakódások a bennünk élősködő paraziták melegágyává válnak.

 

Az immunrendszer 70%-a a vastagbélben található. A vastagbél hámrétege a mérgező anyagok elleni védelem stratégiai pontja. Karbantartása egészségünk megőrzésében kulcsfontosságú.

 

Miért alakul ki lerakódás a vastagbélben?

A vastagbélben ideális körülmények között különféle baktériumból álló bélflóra található, amelyek között szervezetünk számára hasznos és haszontalan társbérlők is fellelhetőek.

 

A bélflóra akkor kiegyensúlyozott, ha 85%- ban szervezetünk számára hasznos baktériumokat tartalmaz. A fent említett helytelen életmód következtében a bélflóra egyensúlya felborul, egyes, haszontalan baktériumok elszaporodnak, ezáltal kiszorítják a "jó" baktériumokat. A felborult egyensúly következtében olyan gombák telepednek meg, amelyek az egészséges bélrendszerben nincsenek jelen. A betolakodók jelenléte következtében emésztési problémák lépnek fel, a tápanyagok felszívódása akadályozottá válik, s lassul a salakanyagok kiválasztása, távozása a bélcsatornán keresztül. Normális esetben 7-16 órán keresztül vándorol a béltartalom a vastagbélben, ennek nagy részét növényi eredetű emésztetlen cellulózrostnak kellene kitennie. A rosthiányos táplálkozás következtében azonban ez az időtartam hosszabbá válik, a bélsárban található fehérjék rothadásnak indulnak, a rostok, a szénhidrátok erjedni kezdenek. A belőlük felszabaduló bomlástermékek (indol, szkatol, krezol, fenol, polialkoholok és egyéb aromás aminok) nem csak a bél nyálkahártyáját, hanem felszívódva a májat, de a többi szervet, szövetet, illetve a sejtek anyagcsere-folyamatait és az immunrendszert is károsítják.

 

Ezzel tovább csökken az immunrendszer aktivitása, zavart szenved a folsav, a biotin, a Kés B-vitamin-háztartás, illetve felerősödnek az erjedési és rothadási folyamatok, vagyis tovább fokozódik a mérgező hatású anyagok termelődése és felszívódása. Az így létrejött önmérgezés következményei lehetnek az állandóan visszatérő fertőzések, gyulladások, különféle bőrbetegségek, magas vérnyomás, migrén, allergiák, májbetegségek, krónikus fáradtság, a koncentrálóképesség csökkenése, depresszió és szorongásos állapotok.

 

Egy átlagember szervezetében felhalmozódott káros anyagokkal teli bélsárlerakódás mennyisége 3-18 kg (!) is lehet.

 

Honnan tudjuk, hogy itt az ideje megszabadulni a bélsárlerakódástól, a testünkben felgyülemlett méreganyagoktól, parazitáktól és egyéb salakanyagoktól?

 

Itt az ideje a méregtelenítésnek, ha a következő tünetek közül egyet vagy többet észlel: - krónikus fáradtság, állandó vagy gyakori fejfájás, ingerlékenység, ételallergia, bőrproblémák, súlyfelesleg, pókhas, emésztési problémák, puffadás, szélgörcs, szorulás, rossz lehelet, lepedékes nyelv, aranyér, állandó éhségérzet, élősködők a székletben, candidiazis.

 

Kiknek javasoljuk?

Akinek az étkezésére több éve jellemző a következő ételek fogyasztása: - állati eredetű fehérjék (beleértve a tejtermékeket), kávé, tea, cukor, finomított fehér liszt, szervetlen só (asztali só), többnyire főtt, sült élelmiszerek fogyasztása, hidrogenizált zsírok, mikrohullámmal készített ételek.

 

 

Aki rendszeresen fogyaszt: gyógyszereket, alkoholt, ki van téve mérgező vegyi anyagok, nehézfémek egészségkárosító hatásának.

 

Nem javasoljuk az alábbi esetekben: - várandós és szoptatós kismamáknak, veseelégtelenség, májműködési zavar, cukorbetegség, vékony-, illetve vastagbélgyulladás esetén, 16 éves kor alatt.

 

Milyen módjai vannak a vastagbél méregtelenítésének?

A vastagbél tisztítására két gyakori módszert ismernek a legtöbben. Az egyik a Colon-hidroterápia, amikor a teljes vastagbelet nagy mennyiségű, megfelelő hőmérsékletű vízzel öblítik ki. A hidroterápia során kimosódnak olyan baktériumok is a bélből, amelyek hasznosak és szükségesek. Ezen baktériumok visszapótlását a módszer nem mindig követi figyelemmel.

 

A másik lehetőség különféle rostkészítményekkel 3-4 hét alatt kitisztítani a vastagbelet. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy ha a 3-4 hét alatt sokan vissza-visszatérnek régi étkezési szokásukhoz, káros szenvedélyeikhez, visszatáplálják a mérgeket szervezetükbe.

 

Mi a megoldás? – So Easy - Teljes megtisztulás három nap alatt.

A So Easy a világ számos országában a Távol-Kelettől az Egyesült Államokig már több mint 10 éve sikerrel működik. A termék kiváló minőségű alapanyagokból készül. A gyártási folyamat gondosan ellenőrzött. A termék több nemzetközi díjat is kapott, amelyek garantálják megbízhatóságát, a mögötte álló fejlesztőcsapat szakmai hozzáértését, s az előállítás magas színvonalát. Több szakmai fórum is a legjobb méregtelenítő eljárásnak tekinti.

A So Easy termékcsalád egyedülállónak bizonyul a világpiacon.

 

Mitől egyedülálló a So Easy?

Gyors és hatékony

A So Easy a hasonló elven működő termékek közül az egyetlen, mely mindössze 3 nap leforgása alatt képes megtisztítani a vastagbelet a lerakódott bélsármaradványoktól, parazitáktól és egyéb egészségkárosító anyagoktól.

 

Az összes többi termék esetében ehhez legalább egy hónapos kúrára van szükség.

 

A háromnapos program egyedisége abban áll, hogy itt csakis a dobozban található élelmiszerek, ital és pép fogyasztása engedélyezett, ezzel 100%-osan kiküszöbölhető az egyéb élelmiszerek bevitele, és így a szervezet visszaszennyeződésének elkerülése is biztosított.

 

Három lépcsőben hat a kizárólag gyógynövénytartalmú készítmény.

 

Méregtelenít - táplál - erősíti az immunstátuszt

Természetes hatóanyagai (olajpálmarost, omega-3, búzafű, enzimek) gondoskodnak a bél tisztításáról, táplálásáról, gyógyításáról.

 

A háromnapos program alatt semmi más vitamin vagy táplálékkiegészítő szedése nem szükséges, mivel a termék mindent tartalmaz, ami a szervezet számára elengedhetetlen. A dohányzás és alkoholfogyasztás szigorúan tilos a kúra alatt.

 

Hogyan kezdjük a méregtelenítést?

A lélektani felkészülés

Az első és egyik legfontosabb lépés a lélektani felkészülés a méregtelenítésre, amikor megérett bennünk az elhatározás, hogy rendbe tegyük egészségünket, zöld utat engedve a So Easy méregtelenítő programnak. A program során nem csak a mérgektől szabadul meg a szervezet, hanem a felesleges salakanyagok is távoznak, ezáltal egészségesebbnek, fiatalabbnak, energikusabbnak érezzük magunkat. Nagyon fontos, hogy a megfelelő eredmény eléréséhez be kell tartani az előírásokat.

 

Testünk felkészítése a méregtelenítésre

A program megkezdése előtt fontos, hogy csökkentsük az ételfogyasztást. Erre azért van szükség, hogy a szervezet folyamatosan hozzászokjon a megváltozott anyagcseréhez. A szervezetnek időt kell adni, hogy alkalmazkodni tudjon a változásokhoz, s elfogadja a kevesebb ételbevitelt. Ha betartjuk az egyszerű utasításokat, a változás nem terheli meg a szervezetet. Ez különösen ajánlott a magas vérnyomással, érelmeszesedéssel küzdők számára. Ugyancsak fontos a savasító ételek kerülése, mert a program előtti napokban fogyasztott savasító ételek hatására a program második-harmadik napján kellemetlen tünetek léphetnek fel, ha a vér túl savassá válik.

 

Azok számára, akik főleg könnyű ételeket szoktak fogyasztani, háromnapos, a nehéz, megterhelő ételeket fogyasztóknak és a túlsúlyos embereknek hétnapos előkészülésre van szükségük.

 

 

A hosszabb előkészülési folyamat azért is ajánlott, mert ennyi idő alatt előjöhetnek olyan problémák, amelyekre oda kell figyelni a méregtelenítés során, esetleg lappangó betegségek; az előkészülési folyamat csökkenti a negatív reakciók kockázatát, ezáltal hatékonyabbá lehet tenni a méregtelenítést.

 

A program sikeréhez két dolgot feltétlenül be kell tartani a felkészülés időszakában:

1. szabály

Teljesen abba kell hagyni a dohányzást, alkoholfogyasztás, kávé, tea, csili, tápanyagszegény, fagyasztott ételek fogyasztását.

2. szabály

Kevesebb húst fogyasszunk, étkezéseink nagy részét könnyű ételek tegyék ki. Csökkentsük a zsír, só, cukor, ízesítők bevitelét. 

Előméregtelenítés

1. nap: kevés hús vagy csak zöldség fogyasztása.

2. nap: csak zöldség, gyümölcs és zabkása.

3. nap: csak zöldség, gyümölcs (alma, görögdinnye), zöldségleves és zabkása.

 

Méregtelenítés (3 nap)

A program elkezdése előtt konzultáljon táplálkozási szakemberrel, aki megmondja, hány nap méregtelenítést javasol az ön számára.

 

A So Easy egynapi adagjának tartalma 2 zacskó Bio-Wheatgrass por, 2 zacskó Bio-cell, 3-3 zacskó Bio-Balance és Bio-Diet. A zacskók tartalmát a használati útmutatóban megjelölt időpontokban kell elfogyasztani. A fogyasztási útmutató és a nemzetközi tanúsítványok a www.vivanatura.hu weboldalról letölthetőek.

Bio Wheatgrass

Fő feladata: segít kitisztítani, méregteleníteni a szervezetet, javítja az anyagcsere-folyamatokat és a hormontermelést.

 

Tartalma: búzafű: Kiegyensúlyozott tápanyagot biztosít a szervezet számára, javítja a sejtfunkciót, segít megfékezni a káros sejteket és vegyi elemeket, azáltal, hogy csökkenti a fertőzéses betegségek kockázatát.

 

Enzimek: Hozzájárulnak az emésztés helyes működéséhez, javítják a tápanyagellátást, regenerálják a sejteket.

Bio-Cell

Fő feladata: helyreállító szerepe van, javítja az immunrendszer működését, megfelelő mennyiségű tápanyagokkal látja el a szervezetet, hozzájárulva az ideális testformához, amiről álmodunk. Nukleinsav-tartalmának köszönhetően segíti az egészséges, fiatal sejtek születését és csökkenti a kellemetlen tüneteket, amely a méregtelenítés során az energiavesztésből fakad.

 

Tartalma: 18-féle aminosavat tartalmaz, 7-féle zöldségkivonatot, nukleinsavat és omega-3 zsírsavat.

BioBalance és Bio-Diet

Fő feladata: a méregtelenítő program legfontosabb része. A lerakódott bélsár leválasztása természetes módon.

 

Tartalma: Olajpálmarost, szerves alkotóelemek, amelyek egyrészt eltávolítják a mérgeket a testből, másrészt a bélfalon lerakódott krónikus, pangó bélsárlerakódást.

 

Milyen reakciókra számíthatunk a program során?

Néhány ember esetében éhségérzet lép fel a második és a harmadik napon. Különösen azoknál, akik nem készültek fel megfelelően. Azt javasoljuk, ha csak lehet, ne fogyasszunk más ételt, mint a So Easy, fektessünk komoly hangsúlyt az előméregtelenítésre.

 

Gondolataink tisztábbá, nyugodtabbá válnak. A látás, hallás, ízlelés és tapintás kifinomultabbá válik.

 

A következő mellékhatások léphetnek fel néhány esetben, de ezek csak átmenetiek: - lepedékes nyelv, rossz lehelet, fejfájás, fáradtság, gyomorfájás, hosszú és bűzös székletürítés, gyomorfájás, hüvelyi folyás, korai menstruáció, száraz ajkak, viszkető bőr, émelygés, hányás, hidegrázás, melegségérzet, sötét vizelet.

 

Megjegyzendő, hogy ezek a mellékhatások együtt járnak a méregtelenítési folyamattal, s csak ideiglenesek. A méregtelenítés végén egészségesebbnek és erősebbnek fogjuk érezni magunkat.

 

Mit tegyünk és mit ne a méregtelenítés során?

• Igyunk nagyon sok vizet (5-6 liter naponta).

• Fogyasszunk kevés, de magas rosttartalmú gyümölcslevet, ha éhesnek érezzük magunkat, mert ez segíteni fogja a méregtelenítő folyamatot.

• Legyünk kitartóak.

• Pihenjünk többet és lehetőleg korán menjünk aludni.

• Gondolatban hangolódjunk rá a programra.

• Kerüljük a szexuális életet és az önkielégítést.

• Kerüljük a megterhelő fizikai és szellemi tevékenységeket, mert a méregtelenítéshez szükségünk lesz energiára.

• Ne nézzünk hosszan tv-t, mérsékeljük az újságolvasást, számítógépes játékokat.

• Ha nem feltétlenül szükséges, ne vegyünk be gyógyszert.

• Az orvos által felírt - különös tekintettel a magas vérnyomásra és cukorbetegségre - gyógyszereket szedjük be.

• Próbáljunk meg kapcsolatban lenni egy táplálkozási szakemberrel a méregtelenítő program alatt, ha bármilyen kételyünk, kérdésünk van.

• Végezzünk kevés könnyű testmozgást, mint a jóga, de kerüljük a kimerítő és erőteljes testedzést.

• Az optimális hatás eléréséhez ne stresszeljük magunkat.

Méregtelenítés után

Könnyű ételek fogyasztása javasolt legalább a méregtelenítést követő 5 napon keresztül.

 

Az újrakezdés fő elve

• Folyékony élelmiszerek, könnyű ételek fogyasztása.

• Normális mennyiségű, mértékletes étkezés, sok zöldség, gyümölcs, esetleg hal (a többi hús kerülendő), teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszerek.

1. lépés

• Folyékony élelmiszerek, mint a zabkása, zöldséglevesek.

2. lépés

• Fogyasszunk könnyű ételeket, mint a sült zöldségek, tükörtojás paradicsommal.

• Az ételek ne legyenek túl olajosak, sósak vagy fűszeresek.

• Gyümölcsöket (piros héjú alma, görögdinnye) fogyasszunk.

A túlzott evéstől és a túlzott szexuális élettől azért kell távol tartani magunkat, hogy a méregtelenítésre elég energia maradjon.

 

Az utófázis során is nagy mennyiségű folyadékbevitelre van szükség az energiaszint megtartási érdekében.

 

A háromnapos programot fél év múlva érdemes megismételni, de egy éven belül mindenképpen. A továbbiakban évi egy alkalommal javasoljuk a program elvégzését.

 

Amennyiben valakinek komoly mennyiségű bélsárlerakódás terheli a szervezetét, érdemes a 3 napos programot 6 vagy 9 napig folytatni. Túlsúlyos páciensek akár 15 napig is végezhetik a méregtelenítést, mert ebben az esetben jelentős súlycsökkenés is elérhető, a szervezet folyamatos és megfelelő táplálékellátása mellett, de erről a méregtelenítés megkezdése előtt konzultáljanak táplálkozás- szakértőjükkel.

 

Akik rendszeresen fogyasztanak gyógyszert, mindenképpen konzultáljanak orvosukkal, mert a méregtelenítés után a gyógyszer felszívódása eredményesebb, előfordulhat, hogy napi gyógyszeradagjukat csökkenteni kell.

 

Ha a béltraktus tiszta, testünk természetes védekező mechanizmusa normálisan működik, javul a külső megjelenés, lelkileg jobban fogjuk érezni magunkat, csökken a testsúlyunk vagy eléri az ideális mértéket. Az életminőség javul, az öregedéssel járó panaszok is enyhülnek. Az allergiás tünetek is csökkenhetnek. A So Easy programot követően lúgosító zöldek fogyasztása javasolt. A Green Mix 9 készítményt javasoljuk, amely 9 zöld növény szárítmányát tartalmazza.

Jakab István
XIV. évfolyam 7. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.