Viva Natura

Számháború „Zöldvérrel” írva

Green Mix 18

Lassan négy éve, hogy Magyarországon megjelent a Green Mix 9 zöldkeverék, a Zöldvér lúgosító család első zászlóshajója, amely a benne található„ zöldeknek” köszönhetően képes a szervezet sav-bázis egyensúlyát pozitív irányba befolyásolni, és a test lúgosító puffereit tölteni.


Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért van szükség a Green Mix 18- ra? Ez is egy újabb számháború a fogyasztók kegyeiért?

 

Elmondhatjuk, hogy az elmúlt pár évben több tonna lúgosító zöldet fogyasztottak el az egészségtudatos vásárlók, miközben újabb és újabb ismeretanyag került a birtokunkba. Egyre nagyobb kitekintésünk nyílt a világra, és még számos olyan lúgosító anyag került a figyelmünkbe, melyeket szintén érdemes nap mint nap fogyasztani.

 

Ugyanakkor a világ másik feléről felbukkant életünkben dr. Mandlin Viktória, aki az integratív rákgyógyászat kiemelkedő személyisége Amerikában. Kiderült, hogy Dunaharasztiban élő édesanyja révén évek óta figyelemmel kíséri a Zöldvér lúgosító program alakulását. Mikor hazautazott Magyarországra, megkeresett bennünket és azt mondta: „Csodálatos dolog, amit a Green Mix 9-cel kapcsolatban létrehoztatok! Én is ugyanezeket az anyagokat adom már évek óta a rákos betegeknek Amerikában...”

 

Itt azonnal közbe kellett vágnom, ecsetelve, hogy Magyarországon nem lehet rákos betegséggel egy lapon megemlíteni semmilyen gyógynövényt vagy gyógyélelmiszernek kikiáltott nép gyógyászati múlttal rendelkező hatóanyagot, mert szinte „inkvizíciónak” beillő szankciókkal büntetik!

 

Érdekes válasszal állt elő: „A gyógyszerlobbi Amerikában is mindent elkövet azért, hogy ellehetetlenítse a népgyógyászatot, illetve a természetes hatóanyagokat. Igen ám, de közben magánintézetek sora hosszú évek óta végez kutatásokat olyan természetes anyagokkal kapcsolatban, amelyek például a Green mix 9-ben is megtalálhatóak. A kutatások eredményei pedig folyamatosan megerősítették a személyes tapasztalataimat. Ugyanis, ha az integratív medicina keretében ezeket a zöldeket adom a betegeknek a sugárkezelések mellé, a legtöbb esetben arról számolnak be, hogy sokkal jobban viselik a kemoterápiát, kevésbé szenvednek a sugárkezelés mellékhatásaitól.”

 

 

Közvetlenül a természet kincseiből merítve

A kutatások tehát azt bebizonyították, hogy a lúgosító zöldeket szedő betegek immunrendszere sokkal jobb állapotba kerül, hamarabb munkába tudnak menni, mint azok, akik csupán a hagyományos gyógyszeres kezeléseket veszik igénybe. A doktornő és társai egy intézeten nem csak a lúgosító zöldekkel, hanem a különböző enzimek, az omega-3 zsírsav, a szinergista baktériumok jelentőségével, és még folytathatnánk azt a tekintélyes sort, amit a természet a rendelkezésünkre bocsát. Balgaság lenne nem kihasználni sokkal szélesebb körökben és nem integrálni ezeket a jótékony növényeket és hatóanyagokat az orvostudomány legfejlettebb eljárásaival.

 

Sajnos nálunk elég kevés gyógynövényekkel, gyógyélelmiszerekkel kapcsolatos klinikai kísérlet folyik. De ezek eredményei is bajosan kerülnek napvilágra, hiszen mint említettem, törvény büntetheti a gyógynövények gyógyhatásával kapcsolatos megnyilatkozásokat.

 

Ugyanakkor ezek a gyógynövények évszázadokon keresztül ismertek voltak a népgyógyászatban, baj esetén az egyetlen megoldást jelentették, s ez a tény ma már egyre szélesebb rétegek számára ismert. S nyilvánvaló ma már az is, hogy a gyógyszerek alapjaiként valójában ma is nagyon nagy számban használják ezeket a növényeket. Felmerül akkor a kérdés: mi bajunk lehet, ha a természet kincseiből közvetlenül merítünk? Véleményem szerint semmi.

 

 

Gyógyszer vagy gyógynövény? A válasz: integratív gyógyászat

Az egészség boldogságban és életminőségben mérhető, nem profitban.  Ennek az elkötelezett hívei vagyunk, és ezt az elvet erősítette meg bennünk dr. Mandlin Viktória is. Az emberiség egészségének megőrzéséhez és visszaszerzéséhez igen is az integratív gyógymódok alkalmazásához kell fordulnunk. Több ezer éves kínai orvoslásunk van, több ezer éves és kiváló eredményeket mutató ájurvédikus tudás áll a rendelkezésünkre, és a népgyógyászatunk is több évezredre tekint vissza. Ezeknek a gyógyászati rendszereknek a mai napig élnek és virulnak kedvelt gyógynövényei, és arra várnak, hogy végre méltó helyet kapjanak – kemikáliákkal való keveredés nélkül – a mai gyógyításban és a mai orvosi ellátásban.

 

 

Green Mix 18 – a Zölvér lúgosító család új tagja

A kutatások és a fejlesztések eredményeképpen a Green Mix 9 összetevőin túl olyan alapanyagok és hatóanyagok kerültek a Green Mix 18-ba, amelyek még inkább fokozzák a zöld növények felszívódását és beépülését a szervezetbe, és újabb pozitív, egészségmegőrző tulajdonsággal gazdagították a terméket.

 

A  Green Mix 18 család összetevői külön-külön is nagyszerű eredményeket képesek produkálni, de együttesen kipróbálva ún. szinergista – egymást erősítő – hatást fejtenek ki. Évek óta teszteljük a Green Mix 18-at, amely több változtatáson is átesett időközben. Mostanra már határozottan kijelenthetjük, hogy sikerült egy olyan zöld keveréket megalkotni, ami a legoptimálisabb segítség lehet a mindennapi élet kihívásaihoz, és a legkiválóbb lehetőség a szervezet lúgosító puffereinek (raktárainak) fenntartásához és feltöltéséhez. Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy az életminőség titka a természet patikájában rejlik, se hozzá nem adtunk, sem el nem vettünk belőle. A terméket alkotó növények begyűjtését és kíméletes feldolgozását is mind mi magunk kontrolláltuk és minőségileg ellenőriztük.

 

Ami még újdonság a Green Mix 18-cal kapcsolatban, hogy egy speciális technológiával granuláljuk az összetevőket, ami által vízben sokkal jobban oldódik, mint korábbi társa, s így még shakert sem szükséges használni. Úgy gondoljuk, ez a tényező is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél többen megszeressék és hétköznapi rendszerességgel fogyasszák ezt a termékcsaládot.

 

Mivel a Green mix 18 jól oldódik, nem kell tasakolni, ebből következik, hogy jóval kevesebb hulladékot termelünk. Ráadásul a csomagolási költségek megtakarítása miatt szinte a dupla mennyiséget tudjuk ugyanazért a pénzért adni. S ez a mai válságos gazdasági helyzetben szinte kihagyhatatlan ajánlatnak számít. Így naponta akár 20-30 grammnyi lúgosító zöldet vehetnek magukhoz a fogyasztók, ami közel fél kiló nyers zöldségnek felel meg.

 

A technológiáról még annyit, hogy továbbra is kíméletes testhőmérsékleten szárítjuk az összetevőket. Természetesen csak azokról tudunk nyilatkozni, amiket nem külföldről hozunk be, de nagy részüket valóban itt termesztjük és itt dolgozzuk fel. Éppen ezért a bennük lévő hatóanyagok, főleg a klorofill, a természetes színezőanyagok, a szerves kötésben lévő ásványi anyagok ugyanolyan formában megmaradnak, mint az élő növényben. Nem sérülnek a biológiai kapcsolatok, a biológiai transzformáció megmarad, s ezáltal sokkal nagyobb hatékonysággal tudnak felszívódni a szervezetben. Ma már azt is tudjuk, hogy elsősorban nem az számít, hogy milyen drága táplálkozáskiegészítőt vagy gyógyszert veszünk magunkhoz, hanem hogy ezekből mi képes érdemben felszívódni és hasznosulni. Erről szólt múlt havi írásunk is a drága vizelettel kapcsolatban.

 

A Green mix 18 terméket a következő zöld növények és hatóanyagok alkotják: zöldárpafű, lucernafű, búzafű, zöldzabfű, cékla, csalánlevél, C-vitamin, petrezselyem, kapor, koriandermag, csicsóka, medvehagyma, MSM, spárga, magnézium-szulfát, borsikafű, himalájai só, papajalevél és -gyümölcs.

 

Az összetevők kedvező hatásaira a fent említett okok miatt most nem térnénk ki, viszont mindenkinek a figyelmébe ajánlunk egy fantasztikus, magyarországi weboldalt, a nepgyogyaszat.hu-t, ahol az összes összetevő népgyógyászati alkalmazásáról részletesen lehet olvasni.

 

„Fűben-fában az igazság!” Sőt leginkább már azt állítjuk, hogy „Fűben-fában az okosság!” Mert aki okos, az a természet receptúrájából merít, és felelősséget vállal az egészségéért, minden falat ételért és minden korty italért.

Jakab István
XVI. évfolyam 11. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.