Viva Natura

Tapasztalatok a So Easyről


Ha a So Easy-vel szerzett tapasztalataimat röviden akarnám leírni, az utolsó napon bennem megfogalmazódott egy szóval jellemezném: felszabadító. Mégpedig mind a három szinten - fizikai, lelki és szellemi szinten egyaránt.

 

Mitől is ilyen különleges ez a tisztító módszer? A kimerítő, gyakran ismétlendő, kellemetlen mellékhatásoktól nem mentes eljárásokkal szemben ez a méregtelenítés feltűnően rövid, éhségérzetet is nélkülöző, a szervezet vitaminraktárait feltöltő, vitalizáló lehetőség.

 

Mivel az oktatói táborról elég későn értesültem, az előtte javasolt lelki felkészülés kissé hiányosnak bizonyult, nem sikerült kellőképpen rákoncentrálnom a lényegre: a tisztulás nem csak a belek fiziológiájának szintjén érvényesül, hanem lelkünk legmélyét is megmozgatván, felszínre hozza az ott rejtőző "salakot" is.

 

Az első nap rendkívül mozgalmas volt: meg kellett szokni az új ízeket, a rengeteg folyadék elfogyasztása is szokatlan feladatnak bizonyult, és az „étkezések” utáni állandó séták és hasmasszázs nem hagytak egy szabad percet sem, de ezek a feszültségek véglegesen feloldódtak a délutáni megerősítő meditációban.

 

A második nap már órarendszerűen ment, bár a reggelinél némi múló gyengeséget tapasztaltunk. Több idő jutott nyugodtan elvonulni és magunkba merülni. Olyan érzésem volt, mintha a tehermentesített szervezet végre a lelki jólétre is gondot fordítana. Délután az ízek változatosságát kezdtük hiányolni, de ebben is egyedülálló a kúra: a piros héjú alma, görögdinnye vagy zöldségleves leve szabadon fogyasztható mellé. A kora estét kissé nyűgösen sikerült átvészelni, de ebben kiválóan segített a korai lefekvés.

 

Bár az utolsó reggeli felkelés még mindig nehéznek bizonyult, már a délelőtt folyamán megindult bennem az erőáramlás, és várakozásaimmal ellentétben sokkal energikusabbá kezdtem válni. A béltermékek addigra központi témává váltak, mindenki minél gyorsabban szeretett volna megszabadulni zavaró társaságuktól. Délután jó tanácsokkal és még jobb kívánságokkal ellátva távozhattunk otthonunkba.

 

A várva várt pillanat paradox módon szembesített a valósággal: a táborinál jóval stresszesebb otthoni környezet pillanatok alatt megmutatkozott a közérzetemen, le is kellett pihennem. Kora este viszont erőt vettem magamon és szaunázni indultam. A szokásos hámtalanítási műveletnél hihetetlen dolgot tapasztaltam: a bőrömet vastag, savanykás szagú, fehér lepedékréteg borította. Ledörzsölése után az lett az érzésem, hogy újra lélegzik a bőröm.

 

 

A normális táplálkozáshoz való visszatérés fokozatosságát nagyon komolyan vettem, első napokban csak zöldségféléket, zöldséglevest és gyümölcsöket fogyasztottam. Húst vagy kávét egyszer sem kívántam, az édes ízek inkább elviselhetetlenül édeseknek hatottak. Ezen igazán meglepődtem, hiszen több méregtelenítő böjtön vagyok túl, melyek után mindig jólestek a változatosabb ízek.

 

A tisztító kúra előtt szükségesnek tartom a lelki felkészülést, a ránk váró folyamatok tudatosítását. Emellett a megszokott étkezések mennyiségének fokozatos csökkentése még könnyebbé teheti ezt a 3 napot. A méregtelenítés szakszerű vezetése és az orvossal való előzetes konzultáció sem hanyagolható el. Ugyanis pl. bélgyulladás esetén először maga a bél kezelendő és csak a második lépésként foghatunk hozzá a felgyülemlett toxinok eliminálásához. Ellenkező esetben a méreganyag nem távozik el, intoxicatio alakulhat ki, ezt émelygés, szédülés, hasfeszülés, rossz közérzet, hányinger kíséri.

 

Ezek a tünetek gyengébb formában akár a So Easy kúra során is felléphetnek, de nem szabad megijedni, hiszen gyorsan múlnak, ahogy a szervezet eléri az új egyensúlyi helyzetét. Ebben segít a sok folyadék fogyasztása, a speciális hasmasszázs és a meditáció rendhagyó ereje.

 

Fontos, hogy elhatározásunkat a szervezet teljes méregtelenítése motiválja, ne pedig az olyan részeredmények, mint a fogyás vagy a bőrünk szebbé tétele, ami csak jótékony velejárója a fő folyamatnak. Egy korábbi résztvevő - éppen esküvője előtt álló hölgy - 5 kg túlsúly leadásával volt olyannyira elfoglalva, hogy mellette nem maradt a szervezetének arra ideje, hogy a bélben kiválasztódott toxicus vegyületeket abból ki is ürítse. Természetesen minden ebből kifolyó mellékhatás megjelenése mellett a várva-várt fogyás is elmaradt.

 

A bélrendszer pszichénkkel való szoros kapcsolatát mi sem mutatja meg jobban, mint az irritábilis bél szindróma (IBS), ahol az állandó stressz miatt a bélműködés felmondja a szolgálatot, hascsikarással, hol hasmenéssel, hol szorulással kínozva „gazdáját”. Ezt még a konvencionális medicina is pszichoszomatikus megbetegedésnek ismeri el, hiszen organikus elváltozásokat nem sikerül felfedezni az adott esetekben. Pszichoterápiával viszont sikeresen kezelhető.

 

Mindazoknak tudom ajánlani ezt a módszert, akik viszonylag gyorsan, mellékhatásmentesen és teljesen szeretnének megszabadulni az évek, évtizedek során felhalmozódott lerakódásoktól mind fizikai, mind lelki szinten. A fenti tapasztalatokból kiindulva mindenképpen a tábor keretein belüli méregtelenítést javaslom. A környezetváltozás, a csoport motiváló ereje, a közös meditációk, a teljesen stresszmentes környezet együttese vezethet a legeredményesebb regenerálódáshoz és tisztuláshoz.

Dr. Kovalenko Marina
XIV. évfolyam 9. szám

Címkék: salaktalanítás, so easy

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.