Viva Natura

Tél, a teafogyasztás kedvenc időszaka


  A magyar lakosság szívesen nyúl a teáscsészéhez. Megvannak a kedvenc teáink, reggel, délben és az esti órákban. Sokan fogyasztanak üdítőként vagy étkezések után az emésztés elősegítésére különféle teakeverékeket.

   

  Azért az ritkaság a világban, hogy az erdők, mezők füveiből állítanának össze teakeveréket, de a mi kínálatunkban ezeket is megtalálhatja. A Dr. Tea termékek csakis kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, szigorúan ellenőrzött gyártási folyamat során.

  Minden napszakra van ajánlatunk.

   

  Dr. Tea, a teadoktor

  Ázsiában tett látogatásaink során tapasztaltuk, hogy az ott élők számára a tea az első számú orvos és orvosság. A magyar közmondás is úgy tartja, hogy "fűben, fában orvosság van". A gyógyfüves asszonyok is minden betegségre a természet varázserőit használták fel, s ezzel gyógyították az embereket. Amikor kimegyünk a friss illatú mezőre, és beszívjuk a természet semmihez sem hasonlító illatát, szeretnénk egy kicsit hazacsempészni belőle, beletenni egy teáskannába, és otthon kortyolgatni.

   

  Zöldmező Varázsfű teakeverék

  Búzafű, zöldárpa, lucerna, zöldzab

  Ez a teakeverék a füvek varázserejét rejti magában: búzafű, zöldárpa, lucerna, zöldzabfű keverékéből áll egy csipetnyi borsmentával fűszerezve. A füveket testhőmérsékleten szárítottuk, majd kíméletesen dolgoztuk fel, hogy minél több értékes anyagot őrizhessünk meg bennük az Önök számára. A teában található füvek egyik legfőbb hatóanyaga a klorofill, mely méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen. Élénkítő, pezsdítő hatással bír anélkül, hogy teint vagy koffeint tartalmazna. A tea magában hordozza a friss mező illatát, a füvek lágy zamatát. Ajánljuk mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtak, levertek, és magukhoz szeretnék venni a természet frissítő erejét.

   

  Papayás zöldtea

  Aktiválja az emésztést a benne lévő enzimkomplex hatóanyagok révén. A megemészthetetlent is segít megemészteni, tehát kimondottan amikor étkezési kihágásokat követünk el, utána feltétlenül fogyasszunk egy papayás zöldteát. A papayás zöldtea egy fantasztikus, emésztést elősegítő, metabolizmust serkentő teakeverék, aminek a magyar teaivók körében már tradíciója van.

   

  Céklatea hibiszkusszal és csipkebogyóval

  A zöldségekből készült italok egyre népszerűbbek a tudatosan táplálkozók körében. A céklateát azoknak az embereknek készítettük, akiknek a mindennapi rohanás közben nincs idejük figyelni egészségükre. A teakeverék a városlakóknak nyújt segítséget azzal, hogy segít megtisztítani szervezetüket a mérgektől, nehézfémektől, amivel nap mint nap érintkezésbe lépnek. A cékla a nők csodaszere is, rendszeres fogyasztása hatékony segítség a menstruációs zavarokkal küzdőknek, illetve a változó korba lépett nők panaszainak enyhítésében. Erősíti a szervezetet, fogyasztása azoknak is ajánlott, akik valamilyen hosszan tartó betegségből lábadoznak.

   

  Zöldtea Nonival és Kombuchával

  Japánban a zöld tea az egyes számú gyógyszer, szinte minden problémára ezt fogyasztják. A noniban lévő hatóanyagok együttesen pozitívan befolyásolják az általános közérzetet, és segítenek az egészség megőrzésében. Teljesítményünk egyenletes lesz, a feszültségeket, problémákat lazábban oldjuk meg. Egyszerűen boldogok vagyunk tőle. Mondhatni, hogy legális doppingszer, mindenütt a világon ezt fogyasztják, ellenjavallat a nonival kapcsolatban még nem érkezett.

   

  Gourmand teakeverék

  Hibiszkusz, gyömbér, zöldtea, csipkebogyó

  A gourmand szó jelentése ínyenc. A keveréket hosszú évek alatt kísérleteztük ki, s évek óta a reggeli italunk, amely felébreszt, melegít, frissen tart, méregtelenít, s a reggelek boldogságát adja nekünk. Elárulunk egy titkot, azért alkottuk meg a Gourmand teakeveréket, amely a Dr. Tea sorozat része, hogy a teaivás új távlatait nyissuk meg Önök előtt. Hosszú évek során tapasztaltuk, hogy a friss gyömbérből készített tea a legízletesebb és legzamatosabb. Szerettük volna tudni, hogyan lehet megőrizni, a teákba átörökíteni a friss növény hatását. rá kellett jönnünk, hogy a nem megfelelő szárítás során a gyömbér elveszíti illatát, zamatát és hatóanyagát. A gyömbérszárításnak egyetlenegy nagy titka van, amit most megosztunk Önökkel: nem szabad keresztbe hasogatni, hanem száliránnyal megegyezően kell feldarabolni, majd szárítani. Ez a titka a Gourmand teának, ezért érezzük fogyasztása közben a friss, szárítatlan növények illatát. 

  Jakab István
  XII. évfolyam 12. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. szeptember

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.