Viva Natura

Természet adta multivitaminok és táplálkozáskiegészítők

Mindennapi táplálkozáskiegészítőnket add meg nekünk ma


  Jóllakottan éhezünk

  Évmilliárdokkal ezelőtt az élet kialakulása a természet egyensúlyi állapotának volt köszönhető. Ma a természet egyensúlyának felbomlása okozza az állat- és élővilág fokozatos pusztulását, leépülését és az emberiség életminőségének folyamatos romlását. Testünkben sejtjeink naponta milliószor élik át a születés és pusztulás végtelen láncolatát. Ez az állandó születés csak úgy lehetséges, ha az élet táptalaját képező elemek - amelyek közül a legfontosabb a kálium, kalcium, foszfor, magnézium, nátrium - ugyanolyan természetes formában és egyensúlyi állapotban vannak jelen, mint az élet kialakulásának kezdetén. Feltételezhető, hogy az első élő organizmusok táplálékát az őstengerekben oldott anyagok, főleg az ásványok jelentették.

   

  A világ nagy része túltáplált, de szervezetünk mégis éhezik. Táplálkozásunkból bizonyos esszenciális, tehát nagy jelentőségű anyagok hiányoznak. Ahhoz, hogy ezekből az esszenciális anyagokból használható mennyiség álljon rendelkezésre, hihetetlen mennyiségű élelmiszert kellene fogyasztanunk, amelyet emésztőrendszerünk nem lenne képes feldolgozni. Naponta fogyasztott ételeink túlnyomórészt gyorsan felszívódó szénhidrátokat (alkohol, cukor, méz, finomított lisztek) tartalmaznak, amely energiahordozók megakadályozzák bizonyos aminosavak és ásványi anyagok felvételét.

   

   

  A 21. század táplálkozáskiegészítői

  Dr. Yoshihide Hagiwara japán professzor több évtizedes kutatómunka eredményeképpen talált rá egy egyszerű növényre, amely mindent adó és teljes értékű. Megtalálható benne minden, amire az embernek szüksége van. Hagiwara professzor szerint, ha semmi mást nem fogyasztanánk, csak zöldárpaport, akkor is tökéletes életminőséget tudnánk élni. Hihetetlen magas koncentrációban és széles választékban megtalálható benne az öt legfontosabb tápanyag, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek, növényi fehérjék és a klorofill.

   

  A zöldárpa tavaszi hajtásait talán a legjobb minőségben Magyarországon lehet évente egyszer tavasszal aratni. Mondhatnánk úgy is, hogy a szegény ember természetes multivitaminja és táplálkozáskiegészítője, hiszen egyetlenegy növényben megtalálható minden, amire napi táplálkozáskiegészítésként szükségünk van, éppen ezért ajánljuk a zöldárpát elsőként a táplálkozáskiegészítőink köréből. Kapható por és tabletta formájában, két éve már a nagyobb kiszerelésű családi zöldárpa is megtalálható kínálatunkban. Az alábbiakban Ön is megnézheti összehasonlítva más gyümölcsökkel, zöldségekkel, hogy milyen mennyiségben és koncentrációban találhatók meg benne a különféle hatóanyagok. Napi mennyisége porból 3,5 kávéskanálnyi, friss zöldséglevekben, paradicsom ivólében, joghurtban, mézben felkeverve, esetleg javasolhatunk hozzá elektromos mixer használatát is. A zöldárpa-készítményeink gyártásánál minimális rostanyagtartalmat is biztosítottunk. Fokozott fizikai és szellemi munka mellett az adagolást növelni lehet, cukorbetegek is használhatják, élsportolók hosszú évek óta fogyasztják eredményesen.

   

   

  Korunk betegsége szervezetünk elsavasodása. A zöldárpa kiváló lúgosító hatású. Az ásványok és vitaminok természetes formában vannak jelen benne a természet receptúrája szerint. Tapasztalatok szerint a zöldárpapor kiemelkedően hatékonynak bizonyult a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában. Lúgosságának mértéke még a közismerten bázikus kémhatású élelmiszerekkel összehasonlítva is kimagasló. Ez az érték pl. spenótnál 39,6 mg/100 g, a zöldárpapor esetében 66,4 mg/100 g. A zöldárpapor az egyik leggazdagabb természetes SOD (szuperoxid dismutáz) enzimforrás. A SOD a szervezetben lassítja az oxidációs folyamatot, a sejtek öregedését, ezáltal javítja az életkilátásokat is. Táplálkozáskutatók, természetgyógyászok tanácsára megvizsgáltuk a zöldárpa rosttartalmát, és arra az eredményre jutottunk, hogy jellemzően rostszegény táplálékaink mellett a zöldárpa jelentős rosttartalma elősegíti a harmonikus bélműködést, székrekedés esetén is jótékony hatású, valamint kitűnő táptalajt biztosít az emésztőrendszerben a mikroorganizmusok számára.

   

  A zöldárpapor és néhány népszerű élelmiszer ásványianyag-tartalmának összehasonlítása

   

  Amíg Japán és Amerika elismert táplálkozásterapeutája, tudósa dr. Hagiwara professzor, addig Európában dr. Theodor Binder, dr. Albert Sweitzer barátja és követője írja le tapasztalatait a táplálkozáskiegészítőkkel kapcsolatban. "Minden betegség 80%-a direkt vagy indirekt következménye sejtrendszerünk hiányos ellátásának. Elsősorban a ma úgynevezett civilizált embereknél lehet ezt megfigyelni. Iparilag előállított ételeink nyilvánvalóan nem tartalmaznak már elegendő értékes sejtépítő anyagot és komplex molekulákat, másfelől étkezési szokásaink drasztikusan és igen negatívan változtak. Annál nagyobb szerencse volt számomra és betegeim számára a találkozás dr. Oscar Vargas Machuca professzor úrral, táplálkozástudóssal, aki azóta barátom, és az ő korszakalkotó táplálkozáskiegészítő-fejlesztésével, az Alennel. Ez a felfedezés véleményem szerint sok életet megmentett, számos betegség kialakulását akadályozza meg, illetve a meglévő tüneteit enyhíti. A termék egy új termékgenerációt alapoz meg, hiszen az első ökológiai szuperétel, egy kitűnő minőségű mikroétel, amelyet ő úgy nevezett el, hogy remény az életre.

   

  Alen, remény az életre

  Húsz év kitartó kutatása eredményeként teljesen új élelmiszer született. Ez a táplálékkiegészítő komplex táplálékot kínál, ezzel sejtjeink számára lehetővé teszi, hogy felvegyék és közvetlenül hasznosítani tudják. A gyártás során genetikailag magas értékű ritka növényeket használnak, pl. a pázsitfűfélék olyan ősi fajtáit, amelyek csak az Andok legjobb minőségű vulkáni talaján nőnek. Ezek a növények magas koncentrációban tartalmazzák a metionin és cisztein aminosavakat, amelyekből a test kiváló fehérjéket épít. Ebből a két anyagból napi 900 mg-ra van szüksége testünknek, de a magunkhoz vett ételek maximum 200 mg-ot fedeznek. Az Alen napi adagja ezekből az aminosavakból 1000 mg-ot, illetve másik 20 ásványi anyagot és nyomelemet, 20-fajta vitamint (provitaminok formájában) és 18-fajta aminosavat tartalmaz, testünk számára célzottan megfelelő arányban. Dr. Vargas ezzel az igen hatékony szerrel olyan holisztikus élelmiszert állított elő, amely igen egyszerűvé teszi számunkra azt, hogy táplálkozási hiányosságainkat könnyűszerrel kiegyenlítsük. Beszámolója részletesebben taglalja az Alen pozitív hatását olyan betegségekre, mint az altrózis, csontritkulás, az ízületi gyulladások és bőrgyógyászati problémák, pl. pikkelysömör és neurodermitisz, a rákmegelőzés és az öregedési tünetek, a cukorbetegség és a depresszió. Tapasztalatom szerint az Alen segítségével az emberek erősebbé válnak, és kevésbé lesznek fogékonyak a megfázásos betegségekre. Az Alen javítja az immunrendszer működését. Önvédő gyilkos sejtjeink, azaz testünk védőmechanizmusa az Alen használatával jelentősen nő. Ez nagyon fontos a rák elleni küzdelemben és sok altrózisos páciensem fájdalmát megszüntette rendszeres fogyasztása. Az Alen nagyobb teljesítményre sarkall minket, jelentősen éberebb ésszel ajándékozz meg, ráadásul szemmel láthatóan fiatalító hatása is van. Magam is nagy sikerrel használom, nap mint nap: 84 évesen teljes munkaidőben dolgozom a praxisomban, és továbbra is aktívan tevékenykedem az indiánok és a trópusi erdők védelmének ügyében. Tehát ha önmagának, családjának és másoknak valóban jót szeretne tenni, mozogjon sokat, gondolkodjon pozitívan és fogyasszon napi 20- 30 g Alent."

   

  (Dr. Theodor Binder)

   

   

  Dr. Machuca véleményét kérdeztük az Alenről

  - Mi emberek zsákutcába kerültünk túlélési esélyeinket tekintve, mert egyrészt emésztőrendszerünk kapacitása nem túl nagy, másrészt ételeinket nem megfelelően készítjük el. A komplikált főzési technikák, amelyek a természetes szénhidrát-, protein- és zsírrészeket megváltoztatják, ezen tápanyagok közül sokat eltorzítanak és elpusztítanak. Számunkra azonban úgy tűnik, hogy az íz és a tetszetős kinézett fontosabb, mint a tápérték. Érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy mi csak igen korlátozott mértékben tudunk energiatartalékot tárolni. Pl. a máj alig 70 g szőlőcukrot raktároz. Ez épp háromórányi aktív mozgást tesz lehetővé. Emiatt háromóránként ennünk kellene, tehát legalább ötször egy nap. Másrészt létfontosságú lenne az úgynevezett kiegészítő energiaszintet figyelembe venni, amely szerint legalább ötven esszenciális (szervezetünkben nem előállítható) anyagnak kell rendelkezésünkre állnia étrendünkben. Ezeket testünknek naponta kellene adagolni. Ha ezeknek a kiegészítő energiáknak az összességét megbolygatják, egészségünk károkat szenved, sejtenergiánk tartósan negatívan változik és ezzel sejtjeink ellenálló ereje is csökken. Ez idő előtti öregedéshez, bizonyos idő után halálhoz vezet, ami hamarabb következik be, mint azt genetikailag előprogramozott életkorunk lehetővé tette volna. Ezt elkerülendő azon kell fáradoznunk, hogy táplálkozásunkat koncentrált tápanyagokkal támogassuk, másképpen az emberi faj feltartóztathatatlanul elfajul és korai végét pecsételi meg. Felismeréseink arra ösztönöztek bennünket, hogy összeállítsunk egy olyan táplálékkombinációt, amely az összes alapvető tényezőt egyesíti, de nagyon kevés szénhidrátot és zsírt tartalmaz.

   

  Az Alen könnyen alkalmazható stabil készítmény, amelyet csupán a túlzott melegtől és a nedvességtől kell védeni, ezért ha vízzel vagy bármilyen itallal keverjük, ajánlatos rögtön elfogyasztani. A készítmény tartóssága a dietétikai rosttartalmának köszönhető, amely a cellulózrészecskéket 7-10%-os nedvességtartalom között megtartja. Ebben a tartományban a gombák és patogén kórokozók fejlődését megakadályozza.

   

   

  Az egészséges csontozat érdekében

  Csak akkor leszünk igazán egészségesek, ha sivár táplálkozásunkat megfelelően kiegészítjük. Az egészséges csontozat érdekében a várandós kismamáknak az Alfalfa Cékla készítményünket ajánljuk. Több mint 8 éve van forgalomban, és több százezer dobozzal fogyasztottak el főleg nőtársaink ebből a tablettából. A lucerna (alfalfa) minden étkek atyja, nélkülözhetetlen szervesanyag-tartalmát annak köszönheti, hogy a lucerna gyökerei akár 10 méter mélységig is lehatolnak és az altalajból képesek felvenni az ásványi anyagokat. A lucernában jelentős mennyiségű szerves növényi kalcium található, amely beépüléséhez szükséges vivő anyag épp a megfelelő arányban van jelen. A lucerna szerves kalciumtartalmának hasznosulása mellett elkerülhető a mészlerakódás az ízületekben, vesékben, artériákban. Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot, a fogazatot, segítségével megfékezhetjük a csontritkulást. A szervezet emésztőrendszerére lúgosító hatást gyakorol, értékes összetevői a béta-karotin, a B6-, C-, D-, E-, K-vitamin, U-vitamin, valamint a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, ami eddigi ismereteink szerint a lucernán kívül igen kevés növényben található meg. A szervezet öregedését féken tartó L-borostyánkősavat szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes saját maga előállítani, későbbiekben külső bevitele szükséges.

   

   

  Nővér = a női gondok orvosa

  Ma minden második nő bizonyítottan vashiányos, 20 és 50 éves kora között. A nők minden hónapban vérüket adják az egészség megőrzéséért. A tisztulás során elvesztett vért, amelynek alap építőköve a vas, mindenképpen pótolni kell. Minden menstruáció alkalmával 8-30 mg vas távozik a szervezetből. A Nővér tabletta olyan természetes vasforrás, amelyet a szervezet hatékonyan képes befogadni. A terhesség, a szülés és szoptatás 600-1200 mg vasveszteséget is jelenthet, ami megfelel a női szervezet teljes vastartalékának. A babák az anyatej vastartalmának csak mintegy 50%-át tudják értékesíteni, ugyanez tehéntejjel már csak 20%. A szoptatás utáni táplálkozás már csaknem teljesen vashiányos. Vashiány tehát már kisgyerekkorban kezdődik. A növésben lévő gyermeknek több vasra van szüksége. Az iskoláskorúak fáradékonysága, idegessége sok esetben a vashiányra vezethető vissza. Időskorban testünknek az életfontosságú vas annyira szükséges, mint a mindennapi kenyér. Rendkívüli szerepe van a szervezet méregtelenítésében, mivel vashiány esetén a szervezetbe sokkal több káros nehézfém épülhet be (ólom, kadmium).

   

  Lactobacillus és Bifidobaktériumok

  Úgy érezzük, hogy ebben a termékfejlesztésben értük el a legnagyobb eredményt ebben az évben, ugyanis piacra tudtunk hozni egy olyan készítményt, amelyben 16 milliárd élőflóraszám található. Ez a magyar kereskedelemben lévő legnagyobb probiotikum-készítmény. A probiotikum kedvezően hat az egészséges bélflórára, illetve annak növekedésére.

   

  20-szor több baktérium él az emberi testben, mint ahány sejtünk van. A testsúlyból átlagosan 1,5 kg a bélrendszerben tevékenykedő milliónyi mikroorganizmus tömege. Ezen élő szervezetek nagy része gondoskodik arról, hogy egészségesek maradjunk.

   

   

  Probimix az egészség egyensúlya, 16 milliárd probiotikum egy kapszulában

  A szervezetünkben élő baktériumokat ugyanúgy "megcédulázzák", mint az embereket, kikiáltják őket jónak és rossznak. Valószínűleg nincs jó és rossz baktérium, mindegyik az élet segítője vagy a bomlástermékek takarítónője. A fontos különbség az közöttük, hogy melyik tartozik a szervezetünket támogató jó barát (szinergista), illetve melyik az ellenséges (antagonista) baktériumtörzsekhez.

   

  Az egészséges bélrendszer legalább 85%-ban "jótékony" szinergista baktériumokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák az emésztési rendellenességeket okozó mikroorganizmusok, mint az E.coli és szalmonella túlszaporodását. Ha a káros baktériumok száma nem haladja meg a 15%-ot, az egészséges egyensúly fenntartható.

   

  A szinergista baktériumok, amelyek az élő baktériumok milliárdjait tartalmazzák, pótolják a veszteséget és fenntartják az egyensúlyt. Javítják az emésztést, az ételek felszívódását és serkentik, támogatják az immunrendszert.

   

   

  Miért van szükségünk probiotikumokra és kinek ajánljuk?

  A bélflórát több anyag károsítja (a kezelt városi ivóvízben található klór, az alkohol, az antibiotikumok, a fogamzásgátló tabletták és más allopatikus gyógyszerek fogyasztása, a rossz étkezési szokások, a stressz mind-mind hozzájárulnak a nemkívánatos baktériumok szaporodásához). A probiotikumokat széles körben alkalmazzák Candida-gombás fertőzések gyógyítására, mert optimális környezetet biztosítanak a "jó" baktériumok megtapadására, amelyek a Candidával versenyeznek a helyért a bélrendszerben, fontosak a hüvelygomba-fertőzések, ill. a lábgombafertőzések kezelésében.

   

   

  A vastagbélben élő baktériumok a számukra kedvezőtlen körülmények hatására általában nagy számban pusztulnak el. A probiotikus étrendi kiegészítő választásakor a legfontosabb szempont a bennük lévő baktériumszám. Minél több, annál jobb, hiszen túladagolni nem lehet, és egészségi állapotunkat a vastagbélben élő hasznos baktériumok túlsúlya határozza meg. Ez a szám a Probimixben 16x109. Egészséges emberi probiotikumokból tenyésztik ki.

   

  Antibiotikumok szedése esetén, illetve azt követően mindenkinek javasolunk legalább egy hónapos Probimixkúrát (napi két szem: 1 reggel éhgyomorra és egy este az utolsó étkezés előtt). Fogamzásgátlót szedő nők, gyermekek, idős emberek számára egyaránt fontos a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a sok esetben legyengült immunrendszer napi támogatása probiotikumokkal.

   

  Hogyan támogatjuk a májat a méregtelenítésben?

  Májprotektor, kurkuma-, papayatabletta a máj védelmére

  A kurkuma gyökerének őrleményét ősidők óta alkalmazzák, mint a májat megvédeni képes anyagot. Serkenti a májenzim termelődését, fokozza az epekiválasztást, megakadályozza az epekövek képződését, illetve csökkenti a meglévő kövek méretét. Erős baktérium- és gombaellenes hatásának köszönhetően gátolja a belekben pangó élelmiszer- maradványok rothadási folyamatait, ezáltal csökkenti a Candida gomba életterének kialakulási lehetőségét (gomba-parazita ellenes hatás). Táplálkozási szokásaink megváltozását követően egyre több fehérjét fogyasztunk. A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az úgynevezett mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet. Egy sor betegség, pl. köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás hátterében is ez állhat. A papayában lévő papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat, ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélflóra megtisztítására minden nem odavaló nyálkáktól, elhalt szövetektől. A papaya-kurkumin kombinációja erős tisztító, méregtelenítő hatást kölcsönöz a készítménynek. A papaya tablettaként önállóan is kapható, a "Biztos reggel" szlogent adtuk ennek a készítménynek, hiszen a papayatabletta rendszeres fogyasztásával elérhetjük azt, hogy mindennap megfelelő mennyiségű és minőségű széklet hagyja el szervezetünket.

   

   

  A táplálkozáskiegészítők "karmestere"

  A fenti cikkekből megismerhette, hogy milyen problémákra milyen táplálkozáskiegészítőt ajánlunk, ugyanakkor nem feledkezhetek meg a kombuchateáról, illetve az abból készült koncentrátumról sem, mint a szervezet, az egészség és a táplálkozáskiegészítők karmesteréről. A kombucha azáltal válik karmesterré, hogy önmagában is képes a szervezet metabolizmusát támogatni a benne lévő számos lactobacillusnak és enzimnek köszönhetően. A bélflóra, a bélrendszer megtisztítását elősegítő tevékenységét követően sokkal könnyebben épülnek be a táplálkozáskiegészítők hatóanyagai.

   

  A nyári hónapokban feltétlenül javasoljuk, mint az egyetlen olyan frissítő italt, amely oltja a szomjat, hiszen semmiféle hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Szénsavas ásványvízhez egy fél deci koncentrátumot keverve egész nap friss közérzetet biztosít. Ezen a nyáron már ribizli- és őszibarack-ízesítésű frissítő koncentrátum formájában is kapható.

   

  Arról is szeretnénk Önöknek egy pár szót szólni, hogy az előbbiekben említett enzimterápiákkal kapcsolatosan több év óta fejlesztjük a Mindenzim nevű készítményünket. Ez olyan komplex emésztőenzimcsaládot tartalmaz, amely reméljük, hogy legalább olyan kiváló lesz a saját kategóriájában, mint a Probimix 16 készítményünk. A témával kapcsolatban várjuk kérdéseiket.

   

  Feltétlenül nézzék meg weboldalunk ajánlatait is, ugyanis minden termékünkre a nyári hónapokban kedvezményeket biztosítunk.

  dr. Fajcsák Zsuzsanna - Jakab István
  XII. évfolyam 9. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. december

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.