Viva Natura

Természetes táplálékkiegészítők, avagy mit tudsz magaddal vinni a nyárból a télbe

Kombucha Jakab - Az egészségbe fektető


  Először is tisztázzuk a természetes táplálékkiegészítő fogalmát. Ha táplálkozásunk megfelelő lenne, nem lenne szükségünk táplálékkiegészítőkre. Ez azóta nem teljesül 100%-ban, mióta az ember feladta gyűjtögető életmódját, így helyhez kötött lett. A helyhez kötöttség azt jelenti, hogy hiányos a táplálkozásunk, mivel annak a környezetnek a növényeit, állatait fogyasztjuk, ahol élünk, de már például halakból, tengeri növényekből kevesebbet tudunk magunkhoz venni.

   

  Az emberiség kifosztotta termőföldjeit. A táplálkozási lánc végtermékével trágyázott földek ugyanúgy hiányt szenvednek ásványi anyagokban, nyomelemekben, így nemcsak mi, hanem állataink is táplálékkiegészítőkre szorulnának. A legnagyobb hiba, hogy nem a testünket, hanem a szemünket kápráztatjuk el színes aromásított ételgyönyörökkel, ami testünknek sivár, kietlen, aszályos élményt jelent.

   

   

  A szemeddel választasz, de a testedben élsz

  Csak akkor tud jól működni ez a bonyolult biológiai gép, ha kívülről az általa elő nem állítható úgynevezett esszenciális tápanyagokat pótoljuk. Némileg ellentmond ennek a fényevők szokása, miszerint a napfény energiájából képesek testüket éveken át úgy fenntartani, hogy eközben vízből is csak minimális mennyiséget vesznek magukhoz. Ez a dolog is működik, ha testünket folyamatosan nem bombázzuk mentális szabad gyökökkel, amelyek úgy irritálják testünket, mintha mérget nyeltünk volna. A stressz a legfőbb üzemanyag-égető, és ugyanakkor a stressz hatására vagyunk képtelenek a táplálékokat megfelelően megemészteni és beépíteni a szervezetünkbe. A stresszmentes életmód városi ember számára szinte lehetetlen, ennek megelőzésére jó módszer a napi rendszeres meditáció, jóga, mozgás (a sorrend nem véletlen).

   

  Ha már táplálékot vittünk a szervezetünkbe, akkor ezt meg kell tudnunk emészteni. Ha mentálisan akadályozzuk anyagcserénket, ezt érdemes kívülről, természetesen támogatni. Az emésztés legtermészetesebb támogatója a kombucha tea vagy -koncentrátum. Az emésztőenzimek legnagyobb mentora a zöld papaya gyümölcs, zöldtea-, zöldananász-készítmények. Erre két termékünket is ajánlanánk, az egyik a Zöld papaya tabletta, másik a Dr. Tea sorozat Papayás zöldtea, filteres tea. Ez a hármas fogat már sokat segít abban, hogy a mindennapi elfogyasztott táplálékunkból kivegyük az optimumot, és a bennünk lévő, emésztetlen, pangó táplálék lerakódásokat és oldjuk és ürítsük.

   

  Ha már beindítottuk az anyagcsere megfelelő működését, akkor a következő lépésben az életminőség fokozása, testünk ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal, aminosavakkal történő kiegyensúlyozott ellátására van szükségünk. Itt mondhatnánk egy csoda-multivitamint, a természet kertjéből, Hagivara professzor szerint ez a Zöldárpa por, illetve tabletta, de véleményem szerint Európában, a mi kultúránkban a cékla, Cékla tabletta, Szárított lucerna tabletta céklával (Alfalfa Cékla) a legkiválóbb.

   

  Akinek a méregtelenítés kiemelt fontosságú (fogyókúrázók, lábadozók, gyógyulni vágyók), azoknak feltétlenül javasolnánk a Májmentor készítményünket, amely nagy mennyiségben tartalmaz kurkumint, zöld papayát.

   

   

  Jó, de sokszor levertek vagyunk és erőtlenek

  A természet is képes szárnyakat adni, méghozzá úgy, hogy folyamatosan repülhessünk, és ne kelljen félnünk, hogy visszazuhanunk a földre. A természetes serkentő- és energizáló szerek saját belső erőforrásainkat stimulálják és nem helyettesítik azt. A zöld tea tein hatóanyaga, a ginszenggyökér ginsenoid tartalma pozitívan stimulálják mellékvesénk hormontermelését, anélkül, hogy külső doppinganyagokkal ellustítanánk azt.

   

   

  Erőnlétkölcsönző 0-24-ig

  A Ginsenges kombucha valóban szárnyakat ad, amivel képesek vagyunk a napba repülni, legyőzni a napi stresszt, fáradtságot, kihívásokat. Aki még nem próbálta, csak egyszer próbálja ki. A zöld teát megtalálhatják Papaya and green tea termékünkben.

   

  Befejezésül, ha felteszik maguknak azt a kérdést, hogy miben hisznek jobban, az ember tudásában, az ego büszkeségében vagy a természet végtelen jóindulatában, akkor lassan arra is képesek lesznek választ adni, hogy a mesterséges táplálékkiegészítőben vagy a természet bölcsessége által létrehozott receptúrákban hisznek. Mi erre az utóbbira szavazunk.

  J. I.
  XI. évfolyam 9. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. október

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.