Viva Natura

Tiszta szívvel zöldeket

Kapor, spenót, brokkoli, zabfű a karácsonyi ajándékunk

„Tiszta szívvel tudom ajánlani a 100% Tiszta Természet termékcsalád legújabb zöld tagjait: kapor, spenót, brokkoli. Ezeknek ma már szinte kifogyhatatlan forrását tudjuk biztosítani. Nagymamám szinte mindig spenótot tett elém az asztalra, olyat, amit maga szedett a kertjében. Később már azt is megtanultam, hogy a spenótot a legjobb nyersen vagy speciálisan szárítva fogyasztani, mert a benne lévő anyagok így tudják kifejteni áldásos hatásukat a szervezetre. A spenót csodálatos lutein forrás, valamint értékes vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz.

 

Régóta vártunk már arra, hogy a brokkoli is az egészség-be-fektetők tányérjára kerülhessen, mint kötőanyagmentes tiszta tabletta. Ennek eddig az volt a gátja, hogy nem jutottunk hozzá magyar termesztésű alapanyaghoz. Mára már ez is sikerült. Legyen ez a mi karácsonyi ajándékunk.

 

Ami a zabot illeti, igazán nem szeretném zabosítani a kedélyeket, de a zabfű évek óta sok, energiát adó termékünk gerincét képezi. Egészség-be-fektető társaink kérésére por és tabletta formájában is kínáljuk őket.

 

Mostanra már bizonyosan sokan felkapták a fejüket, és azon gondolkodnak, hogy mit is adhatnának Karácsonyra a szeretteiknek… Először is rengeteg szeretetet önmagunknak és mindenki másnak. Másodszor pedig ajándékozzunk egészséget. A 100% Tiszta Termékcsalád tablettáit nem kell feltétlenül összerágni és lenyelni (bár úgy is finomak), lehet és érdemes szopogatni is őket.

 

A nyáron sokszor szomorúan néztem, ahogyan a gyerekek és felnőttek szája zöld volt az elfogyasztott jégkásák szintetikus festékanyagától… A Lilavér tablettától lila lesz a gyerek szája, a Zöldvér tablettától pedig zöld, igazi klorofillban gazdag zöld. Az allergizáló zöld festék és a tiszta Természet zöld színe között egy különbség van: az egészség. A hűség és az egészség döntés kérdése.”

 

Jakab István


Zöldekről írni

A mai szabályozások miatt egyre nehezebb dolog a természet növényeiről írni, mert a róluk szóló állításokat nem engedélyezett publikálni. Így számos információnak az egészség-be-fektetőnek magának kell utánanéznie. Ennek ma már számos módja van. Egyrészt sok megbízható gyógynövényes könyv létezik, másrészt pedig itt van nekünk az internet is erre a célra. Ha beütöm a netes keresőkbe a növényeket, rengeteg jó összefoglaló oldal jön ki eredménynek, ilyen például a gyogynoveny.lap.hu is. vagy a Prof. dr. Török Szilveszter által elindított népgyógyászati oldal is, a www.nepgyogyaszat.hu. Ezen az oldalon tájékozódni lehet a növények népgyógyászati felhasználásáról és az egészséges életmóddal kapcsolatos programokról, eseményekről.

 

 

 Jakab István, egészség-be-fektető és Partl Viktória természetgyógyász,
fitoterapeuta

 

Karácsonyi zöldek

A gyógy- és tápláléknövények a Természet ajándékai az ember számára. Ezek a javak még ma is megvannak és ránk várnak. Több módja is van annak, hogy ezek tiszta formában eljussanak hozzánk. A 100% Tiszta Termék családban szereplő növények elhozzák nekünk erejüket, energiájukat úgy, ahogyan azt a természet megalkotta. Ezek a tabletták csak tisztán a növényt tartalmazzák. Nincsenek bennük kötőanyagok, adalékanyagok, színezékek, tartósítószerek, stb. és mivel speciális és kíméletes szárítással készülnek, valamint nincsenek károsító hőhatásnak kitéve, megmarad bennük mindegyik hatóanyag, aminek köszönhetően érvényesül azok összjátéka és együtt egymást erősítve szolgálják az egészségünket.

 

A természetben ugyanis más szorzótábla érvényesül. Itt 1 + 1 az nem kettő, hanem okszorosan több. Vagyis ha a növényben két hatóanyag erejét összeadjuk, akkor az nem kettő lesz, hanem egymást erősítve jelentősen megsokszorozzák egymást. De ez csak akkor érvényesül, ha meghagyjuk a növényt úgy ahogyan a természet megalkotta. Ide illik Jakab István egyik mondása is: „A természet receptúrájához sem hozzáadni, sem abból elvenni nem szabad.” Ezt a szellemiséget képviselik a 100% Tiszta Termékcsalád tagjai is. Mivel ma pontosan tudjuk, hogy a tiszta táplálék érték, ezért akár méltó karácsonyi ajándékok is válhatnak belőlük.

 

Az új zöldek

Kapor. A kapor antibakteriális erejét már az ókori rómaiak is ismerték. A népgyógyászati hagyományok azt igazolják, számos anyagcsere folyamatban segíti és az emésztést is könnyebbé teszi.

 

Spenót. A 100% Tiszta Termékcsaládba a lutein tartalma miatt került be. Tudjuk, hogy a lutein alkotó eleme a szem hátuljában lévő sárga testnek (makulának) és az ismeretes, hogy a luteint csak a  táplálkozásunkkal tudjuk bevinni. Ezért akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy a táplálkozásunk is felelős az éleslátásunkért. Emellett a spenót még számos vitamin és ásványi anyag forrása is.

 

Brokkoli. A szervezetre gyakorolt jótékony hatásait számos nemzetközi kutatás is igazolja. Fogyasztása során értékes vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juthatunk, melyek segítségével ellenállóbbak leszünk a külső behatásokkal szemben. Az egészség fenntartásához jelentős segítség.

 

 

 

Zabfű. Az állattartók már régóta adják az állataiknak, mert megfigyelték, hogy amikor azok zabfűhöz jutnak, akkor bizony jóval megnövekszik a fizikai erőnlétük, miközben az egészségük tartós marad. A zabfű nekünk embereknek is kiváló energiaforrás, vitaminokat és ásványi anyagokat is biztosít számunkra. Legyengült állapotban remek kiegészítő lehet.

 

Lilavér. Jelentős antioxidáns, vitamin- és ásványi anyagforrás, melyet az összetevőnek köszönhet.

 

Ezt a porformájú készítményt a cékla, hibiszkusz, fekete berkenye (aronia) és a fekete bodza bogyó alkotja. Fogyasztása során nő a vitalitás, ami igen áldásos lehet a karácsonyi tennivalók közepedte.

 

Zöldvér. Ez a készítmény a Zöldvér program elmúlt 5 évének a legjelentősebb összetevőit tartalmazza. Ezek: kapor, spenót, zabfű, csalánlevél, petrezselyem levél, lucerna, búza, zöldárpa, spárga, csicsóka, koriander mag, medvehagyma, borsikafű, cékla, papaya levél és gyümölcs. Lúgosító hatása mellett számos értékes anyagot biztosít a szervezet számára. Reggel fogyasztásával jobban, könnyebben, energikusabban indul a nap.

 

A karácsonyi ebédek, vacsorák feloldozója…

Papaya tabletta és papaya-ananász-kurkuma enzimkomplex. Ezek a készítmények jelentősen könnyítik az emésztést, különösen a fehérje emésztését. Karácsonykor még azok is többet esznek és mást dolgokat is fogyaszthatnak, akik egész évben igyekeztek kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkoznak. Ki ne vágyna a karácsonyi halászléra vagy a diós és mákos bejglire és még sorolgatnám mi mindenre.

 

Ha pedig lemondunk a vágyainkról, akkor éppen azt tagadjuk meg, ami emberré tesz minket. Ezek az enzimeket tartalmazó tabletták segítenek abban, hogy az étkezések után kiegyensúlyozottabb, gondtalan legyen az emésztésünk. A papaya papain enzimje például, a saját súlyánál 35x több fehérje lebontására képes.

 

A 100% Tiszta Termékcsalád tagjai megvásárolhatók a Viva Natura márkaboltokban, valamint a www.vivanatura.hu oldalon a webáruházban. A termékekkel kapcsolatos kérdéseket az info@ kombucha. hu email címre várjuk. A növényekről részletesebben a www.nepgyogyaszat.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

Juta Stephanovs és Harald W. Tiezte 

 

Love Remedies Szeretet virágterápia

Szinte minden évben újabb és újabb módszereket ismerhet meg a világ és ezek közül sok ahogy jött, úgy el is megy, szinte nyom nélkül. A Love Remedies 2001 óta van Magyarországon és elmondható, hogy azóta egyre több ember ismeri meg a szeretetcseppek jelentőségét. Ma már közhely de igaz, hogy a gyógyításban a hiányzó láncszem a szeretet. A keserű realitás az, hogy a szeretet az életünkben is a hiányzó láncszem. A Love Remedies abban különbözik a többi módszertől, hogy a terápia alapjául szolgáló növények egyáltalán nem sérülnek, hanem szeretettel vesznek részt az eszenciák létrejöttében.

 

Ez a terápia magához vonzza azokat, akiknek segíteni tud. Amikor Harald W. Tietze legutóbb itt járt akkor eldöntötte, hogy Magyarországon ki vigye tovább a mozgalmat. A cseppek és a tanácsadás újra elérhetőek! A Love Remediesről már több cikk megjelent a Természetgyógyász magazinban, amelyek az újság weboldalán az archívumban megtalálhatók. Akiket érdekel a módszer vagy esetleg a januárra tervezett tanfolyamról szeretnének érdeklődni, azok a gorothna@gmail.com email címen jelentkezhetnek.

Partl Viktória
XVII. évfolyam 12. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.