Viva Natura

Válogatás a természet kincsestárából

A XXI. század új embertípusa: a homo globalikusz


A globalizált ember óriási városokban lakik, tömegétkeket eszik, de tömegsportot már nem űz. Nap mint nap programozza saját agyát a médián keresztül, és a nagy csodára vár: bár ő is egyszer megasztár lehetne!

 

Mindnyájunk életében eljön az a pillanat, amikor a belső tűz kialszik, amikor rájövünk, hogy manipulálnak: egyes médiumok minden szava hazugság, folyóink mérgezettek; gyógyszerekre gyógyszereket írnak fel az általuk kiváltott mellékhatások miatt.

 

De eljön az a nap is, amikor rá kell jönnünk, hogy mi az én, az egyén felelőssége, amit saját életéért fel kell vállalnia. Ha vesszük a fáradságot, hogy a többi emberrel találkozzunk, és valóban beszélgessünk egymással, akkor rájöhetünk, hogy nem vagyunk egyedül újfajta gondolatainkkal.

 

Egy új fogalom van kialakulóban, amit az IQ-tesztek mintájára újabb csúnya rövidítéssel FVQ-tesztnek nevezhetnénk el.

Felelősségvállalási hányados.

 

Mit tudok tenni, hogy változzanak a dolgok? Elzárom a csapot fogmosás közben, összetaposom a PET palackot.

 

Felelősséget vállalok minden korty italért, minden falat ételért, amelyet magamhoz veszek.

 

A homo globalikusz elvárja, hogy az egészségügy gyógyítsa, az oltások megóvják, szolgálják őt és védjék. Az FVQ polgára nem oltatja magát; ha beteg, megpróbálja megtalálni azt a gondolatot, azt a lelki hátteret, amelynek jelzéseit megkapta.

 

Nyavalyáink nagy részére megoldást nyújtanak a több ezer éves tapasztalattal bíró népgyógyászati módszerek.

 

Egyre több országban (magyarországi adatokat nem tesznek közzé) 30-40 százalékkal csökkent a gyógyszerek, kemikáliák fogyasztása, ugyanakkor a természet vívmányait ugyanennyi ember kezdi el rendszeresen felhasználni (Franciaország, 2008-as adatok). Az FVQ-szint emelkedik. A tudás mindenkié. Nem kell hozzánk csatlakozni, hisz a közös morfogenetikai mezőben mindnyájan egyek vagyunk.

 

 

Az egészségtudatos polgárok népgyógyászati segédeszközei

Olyan táplálkozáskiegészítőket szeretnék most önöknek ajánlani, melyeket hagyományos táplálkozással nem tudunk szervezetünknek megadni.

 

Hosszú évek óta vizsgáljuk, több helyen teszteltük, és most szeretnénk a nagyközönség részére is elérhetővé tenni.

 

A természetes magnéziumforrás amelyet az ember „természetes” táplálkozással elérhetne szinte kiapadhatatlan forrás. Ezért meghökkentőek azok az adatok, amelyek egyre gyakrabban kerülnek napvilágra a magnéziumszegény táplálkozásról. Szinte nincs is olyan élettevékenységünk, amely a magnézium jelenlétét ne igényelné.

 

A kalcium-magnézium 1:1 aránya az aranykort hozza el számunkra. Egy tavaly, Amerikában megtartott kongreszszuson a magnézium élettani hatásával foglalkozva több kutatóintézet azt közölte, hogy a magnéziumnak sokkal nagyobb az emberi szervezetre gyakorolt jelentősége, mint ahogyan az orvosok eddig hitték. A vizsgálatok szerint ugyanis a magnézium növelte a vérnyomáscsökkentő szerek hatását, védelmet nyújtott a szívizommegbetegedések ellen, védte a terhes anyákat különböző károsodásokkal Kaippanen szerint az iparilag fejlett országok étrendjében a régebben kielégítő magnéziumtartalom kétharmaddal csökkent.

 

 

Zöldkagyló kapszula

Afrika szerelmeseként gyakran járok Zanzibár szigetén. A parton tett sokadik sétám alkalmával összebarátkoztam egy helyi gyógyfüves emberrel, aki éppen zöldkagyló héját rostált, tisztított az óceán vizében. Beszélgetés közben elmondta, hogy generációk óta fogyasztják a zöldkagyló héját. Idehaza rövid kutakodás után új-zélandi publikációkra akadtam, ahol Zanzibárhoz hasonlóan szintén tradíciója van a zöldkagyló fogyasztásának. Új-zélandi tudományos kutatók bebizonyították, hogy a zöldkagyló több mint 13 százalékban tartalmaz glükozamin glikánt, valamint gazdag kovasavban, vitaminokban, szerves kötésű ásványokban, nyomelemekben és telítetlen omega-3 zsírsavban.

 

Ízületeink kenéséről szervezetünk nem tud természetes úton gondoskodni, és kor előrehaladtával recsegni-ropogni kezdenek. Az elsavasodás következtében a csonthártya felületéhez egyre gyengébben tapadnak az ízületek. A mozgásszervi megbetegedések korunk népbetegségévé nőtték ki magukat. Csak Magyarországon több százezren szenvednek krónikus ízületi megbetegedésben. Önállóan nem vagyunk képesek glükozamint előállítani, így nagyon fontos annak pótlása. Jelentős menynyiségű „tenger gyümölcsének” fogyasztásával is megtehetjük ezt, de a zöldkagylóhéj rendszeres fogyasztása egyre elterjedtebb módszer a világon a kopásos eredetű ízületi megbetegedések enyhítésére.

 

ParaKill – a természet Norton-programja

Akinek van számítógépe, hallotta már „Norton” szót, hiszen a számítógépes világ is tele van fertőzésekkel, vírusokkal, rossz szándékú betolakodókkal. Gyerekkoromban rendszeresen keserű teát itattak velem, nagyanyám diófa leveléből főzött teát adott, amikor érezte, hogy valamilyen vackot ettem. Ma a könnyű szénhidrátok, zsírok, mesterséges élelmiszerek – amelyek számunkra haszontalanok – tökéletes táptalajt biztosítanak minden rosszindulatú társbérlőnek, akik bennünk laknak.

 

Az alapvető megoldás természetesen megint az lenne, hogy vállaljuk a felelősséget, és táplálkozásunkat komoly önkontroll alá véve megszabadulunk a finomított ételektől, emberszennyező anyagoktól, a szintetikus adalékokkal terhelt táplálékoktól.

 

A ParaKill hosszú évek óta kipróbált természetes „szellemirtó”, amelyet lassan öt éve Ukrajnában tesztelünk komoly eredményekkel. A grépfrútmagolaj természetes antibakteriális hatását több száz év óta ismeri az emberiség. Ha pár csepp grépfrútolajat vizünkbe csepegtetünk, a kártékony élőlények nem fognak benne elszaporodni.

 

Testünk belső nedves közegében hasonlóan fejti ki hatását. Azon kívül, hogy fertőtlenít, hozzájárul a testnedvek lúgosításához is. Hatékony alternatíva lehet az antibiotikumok kiváltására, hiszen nincs mellékhatása. A candidiázis – amelynek egy évtizede még a létezését is tagadták – ma már egyre több orvosi anyagban megjelenik. A candida megfékezésére gyakran használnak nystatint és oktánsavat, de ma már egyre több alternatív gyógymód épül a grépfrútmagcsepp alkalmazására. A grépfrútmagkivonat sokkal jobban tolerálható, mint az eddig használt gomba elleni készítmények.

 

Azok is jól alkalmazhatják, akik allergiásak a citrusfélékre.

A teafa levele kitűnő antiszeptikum, gombás fertőzések kezelésére is alkalmas. A teafalevél széles körű alkalmazásának talán az a legfontosabb oka, hogy a betegségeket terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombákat is egyaránt hatékonyan pusztítja, ezzel pozitívan támogatja az ember belső orvosát, az immunrendszerét.

 

A teafalevélből préselik a közismert teafaolajat, amely a világ nagy részén mint természetes antiszeptikum kerül forgalomba, és legalább ugyanilyen nagy részén belsőleges használatát is engedélyezik. A mi régiónkban csak a levél használata megengedett.

 

A kurkumában található kurkumin a máj sejtregenerációjában ugyanúgy részt vesz, mint a méreganyagok és kórokozók semlegesítésében.

 

A kurkumin gátolja a vér besűrűsödését, ezáltal a vérrögök kialakulását, vagyis csökkenti a trombózisveszélyt, serkenti a zsíranyagcserét, koleszterincsökkentő hatású, javítja az epekiválasztást, véd a fekélyek kialakulása ellen, gyulladáscsökkentő.

 

A szegfűszeg legfőbb hatása az eugenol, amelyet csíraölő, fertőtlenítőszerként régóta használunk szájöblítőkben, parfümökben stb. Az ősi népgyógyászat a fogfájás ellenszereként is ismeri.

 

Az MSM a sejtek kapuőre. Az MSM nem más, mint szerves kénvegyület, amelyet elvileg táplálékainkból minden további nélkül fel tudnánk venni. A táplálékok hőkezelése, finomítása azonban hatástalanná teszi ezeket a vegyületeket.

 

Mi azért alkalmazzuk az MSM-et, mert a sejtfalak átjárhatóvá válnak, így az ott lévő méreganyagok, illetve rejtőzködő vírusok megtisztítását lehetővé teszi. Az MSM-et szulfonilnak is hívják. A C-vitaminhoz hasonló szerepet tölt be étrendünkben, és teljesen különbözik az olyan kénvegyületektől, mint a szulfitok és a szulfidok. Az MSM az immunrendszer megfelelő működéséhez is elengedhetetlen.

 

Vagyis a ParaKill olyan illóolajakat, gyógynövényeket és MSM-et tartalmazó étrendkiegészítő kapszula, amelynek segítségével (táplálkozásunk megfelelő kontrollálása mellett) elérhetjük, hogy nem kívánatos „albérlőinktől” megszabadulhassunk.

 

De nem lehet úgy 100 százalékosan hatékony egyetlenegy készítmény sem, ha ugyanazt az emberszennyező életmódot folytatjuk tovább, mint eddig.

Jakab István
XVI. évfolyam 3. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.