Viva Natura

Zöld út az egészséghez!


Mindenki életében eljön a pillanat, amikor elgondolkodik azon, miért nem érzi jól magát saját bőrében. Hajhullás, puffadás, fáradtságérzet, növekvő has, gyakori fejfájás, lepedékes nyelv, hasmenés-székrekedés, levertség jelzi, hogy valami nincs rendben.

 

Mindezek hatására – amúgy is túlhajszolt mindennapjainkban – még stresszesebbnek érezzük magunkat. Felmerül a kérdés, vajon lejárt a „garancia”, most már életem végéig ezekkel a tünetekkel kell együtt élnem?

 

A fenti tünetek arra utalnak, hogy szervezetünk kimerült, méreganyagokkal telített. A megemésztetlen tápanyagok bakteriális bomlása (rothadása) során fokozottan mérgező anyagok keletkeznek, amelyek mérgező hatása érintheti a sejteket, a májat, a vért, az idegeket, az immunrendszert és a szaporodási rendszert is.

 

Ugyan a test mindent megtesz annak érdekében, hogy mentesítse magát a salakanyagoktól, méreganyagoktól, de ehhez kénytelen felhasználni ásványianyag-készleteit. Ráadásul a kor előrehaladtával a szervezet öntisztító mechanizmusa amúgy is lassul.

 

Méregtelenítés-lúgosítás lépésről lépésre

A hatékony méregtelenítés három lépésben megy végbe:

 

1. A testben lévő méreganyagok (salakok) feloldása méregtelenítő kúrákkal vagy böjttel, beöntéssel. Ezáltal feloldódnak az ásványi anyagokhoz kötött savak, és alkalmassá válnak a kiválasztásra.

 

2. Az aktivált savak megbízható semlegesítése bőséges természetes lúgosítók útján, amit gazdag ásványianyag- és nyomelemkínálattal biztosítunk. Ez pusztán bázikus táplálkozással nem oldható meg – ehhez a lúgosító zöldek fogyasztása szükséges.

 

3. Semlegesített savak következetes kiválasztása. Ennek érdekében sokat kell innunk, elsősorban teát, zöldségleveket. A három lépés egyike sem elég önmagában, csak együttesen garantálják a sikert. Sok esetben ésszerűbb, ha a már oldott állapotban lévő, valamint folyamatosan felgyülemlő savak kivezetésének lépésével kezdjük a kúrát. Így biztosítjuk, hogy a testünk a lehető legnagyobb tárolókapacitással rendelkezzen a salakok feloldásához és soha ne terhelje túl a keletkező savmennyiség. Ezután jön a második lépés, a test lúgosítókkal történő ellátása, hogy az elegendőnél is több ásványi anyag és nyomelem álljon rendelkezésre a savak semlegesítéséhez. Csak ezután következik az eddig kötött állapotban lévő savak feloldása, amelyek salakanyagként a test számtalan „különleges hulladéktárolójában” raktározódnak el. Így biztosan elkerülhetjük a gyógyulási kríziseket, a kezdeti rosszabbodást, de a böjtölési kríziseket is.

 

Egészségünk alapja a jól működő emésztőrendszer

Az egészséges bélrendszer legalább 85 százalékban szinergista baktériumokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák az emésztési rendellenességeket okozó mikroorganizmusok, mint az E. coli és szalmonella túlszaporodását. Ha az antagonista baktériumok száma nem haladja meg a 15 százalékot, az egyensúly fenntartható. A helytelen táplálkozási szokások és egyéb tényezők miatt ez az arány ma a legtöbb ember esetében fordított. Az alkohol, az antibiotikumok, a fogamzásgátló tabletták és más allopatikus gyógyszerek fogyasztása, a rossz étkezési szokások, a stressz mind-mind hozzájárulnak hívatlan társbérlőink szaporodásához.

 

Az emésztőcsatornában pangó emésztetlen méreganyagok kiváló táptalajt nyújtanak a nem kívánatos gombáknak, parazitáknak, baktériumoknak. A kombuchát felépítő mikroorganizmusok, élesztőgombák, tejsavbaktériumok, vitaminok és más bioaktív anyagok tökéletes szimbiózisban élnek szervezetünkkel, mely azonnal felismeri és befogadja mindezeket.

 

A kombucha az érlelési folyamatok révén enyhén savanykás, pezsgőre emlékeztető alkoholmentes ital, ami attól savanyú, hogy a benne lévő élő szervezetek nagyon nagy számban fordulnak elő, viszont a tápanyagukként szolgáló cukorból minimális áll már rendelkezésükre.

 

Több millió éhes „kis lény” kerül emésztőrendszerünkbe, és mohón felfal minden, a számára ehető, az emésztőrendszerben megtalálható anyagot, letisztítja a bélbolyhokról az odatapadt, emészthetetlen nyálkás anyagokat, ennek következtében emésztőrendszerünk „fellélegzik”, beindul az öntisztító, méregtelenítő folyamat.

 

Sajnos az emésztőrendszerben uralkodó 37-40 Celsius-fokos hőmérséklet a kombucha élettevékenységét erősen gátolja. A kombucha szervezetünkbe jutva maximum 6-8 óráig képes élettevékenységét fenntartani, ezért fontos a kombuchateát nap mint nap rendszeresen fogyasztani.

 

A kombucha óriási fejlődésen ment keresztül. Nem csak képes tisztán tartani az emésztőrendszert, kiszűrni a táplálkozási szokásainkból adódó mesterséges mérgeket, hanem az inulinnal történt házasítása révén sikerült olyan kombuchaitalt készíteni, amely serkenti a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását.

 

Az inulin olyan szerkezetű anyag, amelybe belekapaszkodnak, belecsimpaszkodnak a kombuchában lévő baktériumok, és sokkal gyorsabban szaporodnak, mint bármiféle más tápanyagban. A prebiotikumok, mint az inulin, fokozzák a probiotikumok szaporodását, és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben. Elősegítik egyes ásványi anyagok felszívódását, utat nyitva a „minőségi élet” felé.

 

A béltraktusban élő jótékony baktériumok, az emésztőenzimek csak megfelelő lúgos közegben képesek feladatukat ellátni. A Magic Basic hatóanyagai intenzív lúgos közeget teremtenek az emésztőrendszerben. Évente kétszer, kúraszerűen érdemes alkalmazni, napi 1-2 kapszula elfogyasztásával egy hónapon keresztül. A Magic Basic azon kívül, hogy az elégtelen emésztés következtében emésztetlen pangó táplálék kiürítésében segít, ásványi sói, a szulfátok segítségével támogatja a máj méregtelenítő tevékenységét. A máj a szulfátokat arra használja, hogy a zsírszövetekben tárolt mérgeket oldhatóvá alakítsa át, ami már a vizelettel távozik a szervezetből.

 

A méregtelenítési folyamat kiváló kiegészítője a ParaKill kapszula, amely olyan illóolajokat, gyógynövényeket és MSM-et tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula, amelynek segítségével elérhetjük, hogy nem kívánatos albérlőinktől megszabadulhassunk, bélcsatornánk mikrobiológiai egyensúlya helyreálljon. A béltisztítást követően fontos, hogy szervezetünk raktárait lúgosító zöldek segítségével töltsük fel.

 

A zöldek nemcsak lúgosítanak, hanem testünk természetes ásványianyag-, vitamin-, nyomelem- és enzimkészleteit is pótolják. A lúgosító zöldek növényi alkotóeleme a vitaminok természetes tárháza, a bennük lévő szerves savak tökéletes transzporterek az ásványi anyagok beépítéséhez. A zöldekben lévő rostanyag fontos szereplője az emésztésnek. Amennyiben a bélmozgás lassú, salakanyagok maradnak vissza a belekben, s ezeken az erjedő telepeken baktériumok, gombák, paraziták fejlődnek, azonban ha a bélmozgás túl gyors, akkor a számunkra fontos jótékony baktériumok nem képesek megfelelően növekedni. A zöldekben lévő rostok helyreállítják a bél megfelelő perisztaltikáját, megelőzve a székrekedést. Ezen kívül elősegítik a tápanyagok megfelelő emésztését és hatékonyabb felszívódását. A rostdús táplálkozás mellett a víz megkötése javul a szervezetben, de figyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre (2 liter folyadék naponta), ugyanis a rostok a nedvességet a bélfalból fogják elvonni, ami szintén székrekedéshez vezethet. Naponta 30 gramm növényi rostot kellene fogyasztanunk, ám ennek felét sem vesszük magunkhoz.

 

Az árpafű tökéletes táplálkozáskiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, emésztési, felszívódási problémáik vannak, illetve valamilyen hiánybetegségben szenvednek, vagy fokozottabb szellemi, fizikai megterhelésnek vannak kitéve. Az egészség fenntartásához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő mennyiségű ásványi anyag – kálium, magnézium és kalcium – bevitele. Az emberi szervezet a növényekkel ellentétben nem képes a számára szükséges ásványi anyagokat közvetlenül felvenni a környezetéből, s azt közvetlen módon hasznosítani vagy más anyagokból saját maga előállítani. Számunkra az egyetlen forrás a táplálék, amit elfogyasztunk. Az árpafű sokkal nagyobb mennyiségben és tökéletesebb összetételben tartalmazza a legfontosabb ásványi anyagokat, még azokkal a táplálékokkal összehasonlítva is, melyeket amúgy a legértékesebbnek és legegészségesebbnek tartanak.

 

Szervezetünkben az ásványi anyagok egyik igen fontos funkciója, hogy fenntartják a sav-bázis egyensúlyt. Az ásványi anyagok és nyomelemek közömbösítik a szervezetben lévő savakat, így garantálva egészségünket. Az állandó savas támadás viszont arra kényszeríti a szervezetet, hogy ásványianyag-raktárait ürítse, ameddig van mit.

 

A Green Mix 9 zöldkeverékben a testünkben szükséges lúgosító ásványok és vegyületek hatékony beépülést biztosító formában, szerves kötésben találhatóak. Nem csak a sav-bázis egyensúlyt korrigálja, hanem szervezetünk puffereit (raktárait) is tölti. A benne található árpafű, zabfű, búzafű, zöldtea, lucerna, csalánlevél, papaya, petrezselyem és borsmenta mind-mind külön is kiváló lúgosító. A bennük lévő hatóanyagok szinergista hatásúak, az együttes hatás eredményeként a hatóanyagok összeadódnak, összhatásaikban „felszorzódnak”, így töltve szervezetünk bázikus raktárait.

 

A bázikus raktárak feltöltése mellett fontos, hogy szervezetünket ellássuk megfelelő menynyiségű antioxidánssal. A természetes eredetű antioxidánsok képviselői a növényekben, a gyümölcsökben és zöldségekben előforduló ún. fitovegyületek. Legnagyobb csoportjukat a flavonoidok alkotják. Immunrendszerünk állapotát jelentősen befolyásolja a szervezetünk védelmét és „méregtelenítését” szolgáló antioxidáns és szabad gyökök egyensúlya, ami a szervezetműködés létfeltétele. Szervezetünk az antioxidánsok egy részét nem tudja előállítani, ezért külső forrásból, elsősorban a táplálékból kell fedezni a szükségletet. Az bizonyos, hogy a vitaminokban gazdag táplálkozás egészségvédő hatású.

 

Az élő szervezetben lejátszódó anyagcsere-folyamatok következtében szabad gyökök keletkeznek, amelyek könnyen és gyorsan reakcióba lépnek más vegyületekkel. A szabad gyökök külső környezetben is keletkeznek.

 

Egyes gyógyszerek, mezőgazdasági, kémiai szerek, ipari oldószerek, dohányfüst és a különböző betegségek is szabadgyök-forrásnak tekinthetők. A szervezet egészséges működése érdekében a szabad gyököket hatástalanítani kell, melyekre az antioxidáns vegyületek igen alkalmasak. Csak olyan antioxidánsokat szabad alkalmazni, amelyek „munkájuk” elvégzését követően nem válnak önmaguk is támadó szabad gyökökké.

 

A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabad gyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. Az ételek széles körében megtalálhatóak. Például a citrusfélékben, szójatermékekben, a borban és kék áfonyában, az almában és a teában. Dr. Szent-Györgyi Albert bebizonyította, hogy a flavonoidok növelik a C-vitamin-felvételt a májban, a vesében és a mellékvesében. Ha felborul az egyensúly és szabad gyökök halmozódnak fel a sejtekben, oxidatív stressz éri a szervezetet. Ez vezet a rákhoz, a korai öregedéshez, a gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez (Parkinson- és Alzheimer-kór).

 

 

A Kombuflavonoid 9 a test külső-belső rozsdátlanítója

A bioflavonoid-kivonatok, -koncentrátumok élénk rubinszíne a készítmény minőségének egyik fontos jellemzője. Ha a flavonoidkészítmény színében barnás vagy barna árnyalat jelenik meg, akkor nagyon valószínű, hogy a flavonoidok kémiai átalakuláson (oxidáció, bomlás) mentek át, kedvező hatásuk, aktivitásuk jelentősen csökkent, sőt az így létrejött oxidálódott anyagok élettani hatása egyenesen károssá válhat.

 

A Kombuflavonoid koncentrátumnak kilenc olyan gyümölcs (meggy, fekete bodza, kökény, fekete ribiszke, arónia „fanyarka”, csipkebogyó, kék áfonya, fekete áfonya, kék szőlő) az összetevője, amelyeknek flavonoidtartalma közismerten a legnagyobbak közé tartozik. A jó minőségű alapanyagokból kinyert léből a hatóanyagokat leginkább megőrző technológiával természetes, stabil sűrítmény jött létre, amelynek hordozóanyaga maga a kombuchasűrítmény.

 

 

Ahhoz, hogy minőségi életet tudjunk élni, fontos, hogy szervezetünket sejtszinten támogassuk. Az Alen természetes úton, biológiai összetevőkből tudományosan létrehozott tápanyag, amely élettani hatását tekintve kiemelkedő balforgású molekulaegységeket (pl. aminosavakat) tartalmaz. Folyamatos fogyasztása biztosítja sok billió sejtünk kiegyenlített tápanyagegyensúlyát. Szigorúan ellenőrzött biológiai termesztésből származó gabonafajtákból, zöldségekből, vörös és barna tengeri algákból alkották meg. Sejtszinten képes szervezetünket támogatni úgy, hogy eközben sejtjeink revitalizációs folyamatához is jelentősen hozzájárul. Hasznos alapanyagait kíméletes eljárás során úgy képesek koncentrálni, hogy biológiai alaptulajdonságukat, az élő sejtekhez való hasonlóságukat (balra forgató molekulák) megtartják. A módszer eredményeképpen olyan egyedülálló szer jön létre, amely viszonylag kis tömegben (1 evőkanál) is hatékony tápanyagellátást biztosít.

 

Több tízezer fogyasztó tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy Vargas professzorék 20 éves, kitartó kutatása eredményeképpen egy olyan természetes táplálékkoncentrátum áll rendelkezésünkre, amely helyreállítja szervezetünk optimális tápanyagegyensúlyát.

 

Teli hassal éhezünk – hangoztatják tudósaink, mivel az elfogyasztott táplálékoknak csak töredéke hasznosítható (12%), a fennmaradó haszontalan szervezetünk számára.

 

Naponta kétszer (egy-egy kanállal) fogyasztott Alen minden olyan életfontosságú tápanyaggal ellát, amelyet a rendszeresen magunkhoz vett megszokott táplálékaink nem biztosítanak. Rendszeres fogyasztása garantálja, hogy sejtjeink regenerálódjanak, újjászülessenek és így egész testünk tökéletesen működjön. A kezdő adag felnőttek számára egy zacskó Alen (15 gramm) reggeli előtt. A negyedik nap után ajánlott délután is elfogyasztani egy adagot 4 óra körül. Gyermekek számára 15 gramm az ajánlott napi mennyiség, reggeli előtt fogyasztva. Egy tasak Alent (15 gramm) keverjünk össze gyümölcslével, vízzel, tejjel vagy más diétás itallal, nem szabad főzni. Elkészítés után azonnal el kell fogyasztani.

J. I.
XVI. évfolyam 6. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.